Marketing
Opatija

Simboličan dječji ručak u DND-u Opatija

dnd ručak
dnd opatija

U srijedu, 27.ožujka 2019. godine u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija, s početkom u 12 sati održat će se simboličan dječji ručak pod motom „Stop siromaštvu u mojoj lokalnoj zajednici“

Dječji ručak zajednički će organizirati DND Opatija i Dječje gradsko vijeće Grada Opatije.

Ove godine obilježavamo 30 godina od usvajanja najvažnijeg svjetskog dokumenta za djecu Konvencije UN-a o pravima djeteta. Svakog mjeseca tijekom 2019. godine DND Opatija zajedno sa forumašima Dječjeg foruma i vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća Opatija skrenuti će pažnju odraslima u lokalnoj zajednici na jedno dječje pravo. Mjesec ožujak je mjesec u kojem ćemo progovoriti o siromaštvu i pravu djece na život bez siromaštva.

Nedavno istraživanje Ekonomskog instituta iz Zagreba pokazalo je da siromašna djeca u Hrvatskoj žive puno teže nego što se obično misli. Siromašna kućanstva s djecom procjenjuju da bi im trebalo barem 80 posto više novca po članu obitelji kako bi mogli zadovoljiti osnovne potrebe.

MarketingMNK Gorovo

Cilj zajedničkog sastanka i skromnog domjenka djece i odraslih je odaslati snažnu poruku široj javnosti o važnosti svakodnevne borbe protiv siromaštva, kako u našoj sredini tako i u svijetu.

Kako doznajemo na stranicama Društva naša djeca Opatija, događanje se održava u sklopu projekta „Igrom učimo o gradu“ podržanog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top