MarketingMariner keramika
Turizam

Sigurnost je ključan preduvijet za sezonu

covid

COVID-propusnice su dobro rješenje za ubrzanje prelaska granica ovo ljeto, ali ne smiju biti preduvjet za putovanja

Europska komisija odlučila je definirati konkretna pravila kako bi se omogućilo što jednostavnije putovanje u što kraćem periodu, čim se za to steknu epidemiološki uvjeti.

Iako još ne popuštaju epidemiološke mjere unutar svojih država, Grčka i Cipar su korištenje potvrde o cijepljenju za prelazak granice od 1. travnja dogovorile s trećom zemljom – Izraelom.

Slovenija i Rumunjska su pak prve članice EU koje od sredine veljače omogućavaju neometani ulazak u državu osobama koje na granici predoče potvrdu da su cijepljene drugom dozom cjepiva.
Hrvatska će se tu postaviti praktično, izjavio je ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović koji je potvrdio da Hrvatska radi na bilateralnim dogovorima o lakšem prelasku granica za osobe cijepljene protiv COVID-19, a bez PCR testa.
Sigurno će se razgovori intenzivirati da vidimo kako učiniti sve što je u našoj moći da bi se turizam pokrenuo i da zabilježimo uspješniju turističku sezonu od prošle”, rekao je Božinović.

MarketingMariner keramika

Smatram da potvrda o cijepljenju ne bi smjela biti preduvjet za putovanje, ali da je dobra praksa zemalja koje razmišljaju u smjeru olakšavanja prelaska granice za osobe koje su cijepljene. Nema nikakvog razloga zašto se pri prelasku granice, uz predočenje negativnog testa, za lakši ulazak ne bi koristila i potvrda o cijepljenju”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top