MarketingKarneval Opatija
Turizam

Seminar za turističke vodiče

promocija_vodici_(3)

Zanimanje turističkog vodiča uvijek se povezuje sa brojnim putovanjima, poznavanjem stranih jezika, širokim znanjem iz područja povijesti, umjetnosti i kulture.

Dobar turistički vodič ambasador je zemlje čije destinacije predstavlja. To nije samo jedno od mnogih zanimanja u turizmu već poziv kojim se prenosi entuzijazam, dojam, običaj i kultura jedne zemlje. Dinamičnost ovog poziva, protkana raznolikim znanjima o svemu što bi svakog turista moglo zanimati, nudi bezbroj mogućnosti.
I ove godine se na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu nastavila tradicija održavanja Seminara za turističke vodiče duga čak 25 godina.

promocija_vodici1_(2)

Od 1997. godine edukacije turističkih vodiča i voditelje poslovnica odlikuju se kvalitetom predavanja i prezentiranju praktičnih iskustava u čijem procesu su većim dijelom uključeni profesori Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Ministarstva turizma, UHPA-e, Udruge turističkih vodiča i drugi.
Ovaj je seminar početkom veljače 2022. godine nastavio biti zaštitnim znakom cjeloživotnog akreditiranog programa našeg Fakulteta čija se tradicija nastavila u novom i suvremenijem obliku. Upisana su 24 polaznika koji su uspješno završili program te su stekli uvjete za izdavanje licence.

MarketingKarneval Opatija

Osim obaveznog i izbornog dijela seminara, polaznici su kroz terensku nastavu imali prilike primijeniti stečena znanja pod mentorstvom dugogodišnjeg vodiča Nikole Špehara. Zajedno su posjetili obalnu Istru, otok Krk, Opatiju, Rijeku, Trsat i nacionalni park Plitvička jezera.
U četvrtak, 5.05.2022. u 17 sati u prostorijama Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održana je svečana promocija na kojoj su uz ugodno druženje svi polaznici imali priliku sudjelovati u panel raspravi sa gošćom Jelenom Holenko Pirc na temu Izazovi ponude Gorskog kotare na turbolentnom tržištu i novi trendovi turističkog vođenja. Tijekom rasprave polaznicima se pokušao približiti te dati uvid u stanje na tržištu i načine kako se najbolje istaknuti, postati prepoznatljiv i samim time uspješniji u odabranom zanimanju.
Nakon službenog dijela polaznici i gosti imali su priliku uživati u ugodnom druženju, umrežavanju te u razmjeni iskustava sa dekanicom Fakulteta prof.dr.sc Sandrom Janković, prodekanicom sa poslovne odnose izv.prof. dr.sc. Elenom Rudan, voditeljicom programa za turističke vodiče dr.sc. Alenkom Šuljić Petrc i Tajnicom programa Jasnom Lasinger Silađev, mag.oec.

55555
MarketingRCK

Zadnje novosti

To Top