MarketingMariner keramika
Sport

Sedmo izdanje opatijskog sportskog dana u virtualnom okruženju

sportski dan dvorana
Foto: Smiljan Prpić

“Reci DA sportu u Opatiji” 10. rujna 2020.

Sedmi po redu Opatijski sportski dan održat će se pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ u četvrtak, 10. rujna u virtualnom okruženju, a ovim online događanjem će se ujedno obilježiti i Hrvatski olimpijski dan. Obilježavanje Opatijskog sportskog dana i Hrvatskog olimpijskog dana održava se već sedmu godinu zaredom u organizaciji Sportskog saveza grada Opatije, s ciljem edukacije i informiranja djece, mladih i građana o dobrobiti sporta i rekreacije te upoznavanja javnosti s lokalnom sportskom zajednicom, uz pomoć Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva „Naša djeca“, Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“ i Dječjeg vrtića Opatija, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije.sportski dan učenici

Ova je manifestacija dio Kurikuluma Osnovne škole „R. K. Jeretov“ te je tijekom proteklih godina kroz aktivnosti održane u Sportskoj dvorani prošlo preko 4 tisuće učenika, a više od 50 opatijskih udruga predstavilo je sportske i druge aktivnosti za djecu. Zbog epidemioloških mjera o zabrani okupljanja ove godine se aktivnosti sele iz sportske dvorane u razrede i virtualno okruženje. Za učenike nižih razreda osnovne škole u suradnji s Društvom „Naša djeca“ organizirat će se radionice na temu važnosti bavljenja sportom te obilježavanja Opatijskog sportskog dana i Hrvatskog olimpijskog dana, a učenici će riječima i crtežima poslati poruke sugrađanima o važnosti sporta. U Sportski dan će se uključiti i mališani Dječjeg vrtića Opatija koji će crtati na temu „Moj najdraži sport“ te fotografijom zabilježiti kako vježbaju u sportskom kutku vrtića. Mali sportaši, članovi opatijskih sportskih udruga, u obilježavanje Sportskog dana uključit će se fotografijama sa svojih treninga. Sve poruke, crteži i fotografije učenika, vrtićara i malih sportaša objavit će se u prigodnom videu o obilježavanju ovogodišnjeg praznika sporta.sportski dan

U suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i dr.sc. Slavenom Krtalićem, kineziologom iz Odjela za prehranu, tjelesnu aktivnost i prevenciju debljine Referentnog centra Ministarstva zdravstva za promicanje zdravlja, Sportski savez je osigurao edukativne plakate „Svakodnevno 10-minutno vježbanje za djecu“ sa slikovnim uputama za razgibavanje u učionicama, a koji će svoje mjesto naći u razredima škole, u sportskom kutku predškolske grupe Dječjeg vrtića, Društvu „Naša djeca“. Za lakšu provedbu aktivnosti pripremljen je i video materijal, a vježbe se mogu izvoditi u svakodnevnoj odjeći. Cilj ove aktivnosti je stvaranje zdravih životnih navika i provođenje svakodnevne tjelesne aktivnosti, a nastala je kroz projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“ uz bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda.

Na web stranicama i društvenim mrežama Sportskog saveza, škole, vrtića i Društva „Naša djeca“ od četvrtka, 10. rujna, može se pogledati video-retrospektiva s fotografijama svih dosadašnjih obilježavanja Opatijskog sportskog dana, od 2014. do 2020. godine, kao i „prolistati“ najnovije izdanje brošure „Reci DA sportu u Opatiji“. Sportski savez svake godine izdaje ovu brošuru koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša.

MarketingMariner keramika

– Unatoč koroni nastavljamo obilježavanje Opatijskog sportskog dana kojim ujedno slavimo i Hrvatski olimpijski dan. Ove godine organiziramo sedmi po redu Opatijski sportski dan pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“, a zbog propisanih epidemioloških mjera sve aktivnosti održat će se u virtualnom okruženju. Sportski savez izdao je e-brošuru „Reci DA sportu u Opatiji“ koja se može pogledati na web stranicama Sportskog saveza te naših partnera Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva „Naša djeca“, KŠR „Gorovo“, Dječjeg vrtića i opatijskih sportskih klubova. Za svaki su klub navedeni osnovni podaci o tome kako ih pronaći, kontaktirati i pridružiti im se bilo rekreativno, bilo s natjecateljskim ambicijama. Pozivam sve da izaberu sport za sebe, naročito one najmlađe, jer danas svi puno sjedimo ispred računala i ekrana i važno je da se bavimo nekom sportskom ili rekreativnom aktivnošću, istaknuo je predsjednik Sportskog saveza Dragutin Galina.

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top