MarketingMuzej turizma
Politika

Šebalj predstavila program za Matulje

Fotografija_Tiskovna_Eni Šebalj_30.03.

Eni Šebalj, nezavisna kandidatkinja za načelnicu Općine Matulji zajedno sa članicama svoje Nezavisne liste u svojem je priopćenju poručila:

“U tjednu pred Uskrs uvijek nam je prva i najvažnija misao obitelj. Obitelj je ta koja nam je najvažnija u onim najljepšim i najtežim prilikama. Upravo zato važno je da se o toj obitelji možemo adekvatno brinuti svaki dan.

Zato mi je cilj pokrenuti Općinu Matulji u smjeru potreba građana, obitelji od njenih najmlađih do najstarijih članova. Kad govorim o mladim obiteljima cilj mi je da mladi parovi danas ne moraju birati između karijere i djece već da uz potpore Općine mogu uskladiti svoj obiteljski i poslovni život. Zato je jedan od glavnih točaka mog programa – vrtić i jaslice za svu djecu Općine Matulji. Kada govorim o tome mislim da moramo postići da se svako dijete može upisati na području u kojem živi zato je cilj mene i mog tima završetak uređenja i rasterećenje vrtića Matulji kako bi svi mali Matuljci imali mogućnost upisa u mjestu kojem žive.

Rasterećenje ćemo postići izgradnjom i uređenjem područnih vrtića. Tu je izgradnja vrtića Rukavac koji je postao premali za svu djecu koja tu gravitiraju i uređenje vrtića/škole Rupa –Lipa koji je ključan za gornje područje naše Općine te rješenjem objekta Brešca. S obzirom da svi projekti uređenja i gradnje vrtića iziskuju vrijeme dati će se dodatne potpore radu obrtima dadilja kroz jednako sufinanciranje vrtića i obrta. Druga točka mog programa za mlade obitelji je povećat naknade za novorođenu djecu kako bi bili na samom vrhu, kao Općina s mladim stanovništvom. Za prvo dijete i drugo dijete na 5.000 kn, treće na 8.000 kn, a svako sljedeće na 10.000 kn.

Treća točka moga programa je smjenski rad vrtića. Općina Matulji je već sad jedna je od rijetkih Općina u kojoj se godišnje rađa od 100-120 djece a broj mladih obitelji se povećava doseljavanjem. Mnogi od njih nemaju u blizini pomoć čuvanja, a rade na sve zahtjevnijem tržištu rada, zato ćemo programom smjenskog rada dati potporu svima onima koji rade u smjenama.

Školarcima je škola drugi dom i zato je važno uređenje škola kao kuće koju će djeca voljeti i ugodno se u njoj osjećati. Upravo zato dogradili smo školu Matulji, a u narednom razdoblju u glavnom će nam fokusu biti škola Brešca njeno proširenje i uređenje kako školskog tako i vrtićkog dijela kako bi djeca i roditelji gornjeg područja naše općine bili zadovoljni svojim centralnim objektom, kazala je Eni Šebalj. Sve su veći zahtjevi u školskom programu koji iziskuju plaćanje instrukcija, jezičnih škola i drugih aktivnosti. Zato su sufinancirani programi ti kojima želimo pomoći djeci i roditeljima. U planu je niz novih poticaja za rasterećenje izdataka roditelja od stipendiranja studenata i doktorskih studija do stipendiranja darovitih učenika, sufinanciranja srednjoškolskih udžbenika ali i nastaviti sa svim dosadašnjim programima.”

MarketingMuzej turizma

Fotografija_Tiskovna_Eni Šebalj_30.03.

“Cilj nam je i osnovati Centar za zaštitu zdravlja koji će uz besplatne usluge psihološkog savjetovanja, logopeda i socijalnog pedagoga nuditi savjetovanja psihijatra, psihoterapeuta za djecu, nutricioniste, i time zaokružiti besplatne preventivne zdravstvene usluge našim građanima s obzirom na pojačane potrebe koje nas očekuju i post Covid razdoblju, poručila je Nataša Jelenić Herega.

A obitelj bez noni i nonoti ne bi bila zaokružena priča. Oni su ti koji nas cijeli život dočekuju i ispraćaju. Zato je u našem planu izgradnja doma za penzionere, a znamo i gdje, na gornjem starom igralištu u Matuljima kao i uređenje bivše ambulante Jušići i doma Rukavac za sve one koji ipak ne žele u dom već žele biti sa svojim obiteljima ali i dio vremena provesti sa svojim vršnjacima u Dnevnom boravku vježbajući, igrajući karte, jednostavno provodeći vrijeme u druženju kao i oni aktivni penzioneri za koje planiramo velik broj besplatnih programa,” dodala je Vesna Matetić.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top