MarketingMariner keramika
Opatija

SDP-ovi kandidati za Europski parlament posjetili Opatiju

SDP-kandidati-Opatija

Kandidati SDP-ove liste za Europski parlament Romana Jerković i Tonino Picula posjetili su Opatiju i zajedno s članovima Gradske organizacije SDP-a Opatije družili se s građanima

“Opatija je mjesto koje mi uvijek iznova dokazuje da je posebna. Prednosti članstva u EU mora osjetiti i najmanja sredina u Hrvatskoj te je zadovoljstvo razgovarati s ljudima u sredinama koja povlače sredstva iz europskih fondova. Moj mandat u Europskom parlamentu najbolje pokazuje da se može napraviti puno ako imate viziju.

Pred 5 godina uočio sam slijepu pjegu u europskim politikama koje su ignorirale potrebe preko 20 milijuna europskih otočana. Danas je najveća među skupina u Europskom parlamentu posvećena upravo otocima, Parlament je izglasao posebnu rezoluciju o otocima, osnovali smo Tajništvo za otoke pri Komisiji te osigurali 12 milijuna eura za energetsku tranziciju otoka. Upravo su Cresko-lošinjski arhipelag, Brač, Hvar i Korčula među 26 europskih otoka koji su ušli u program energetske tranzicije Tajništva za otoke. Napravili smo veliki posao i odlučan sam nastaviti ga i u narednih pet godina. Moja misija kao socijaldemokrata je kreirati okolnosti dobroga života za sve. Ne dopustite da drugi odlučuju u vaše ime! Izađite na izbore 26. svibnja i dajte svoj glas nama koji smo dokazali da znamo u Europi raditi za Hrvatsku” – kazao je nositelj SDP-ove liste za Europski parlament Tonino Picula.SDP-kandidati-Opatija-šetnja

“Osobno ću se zalagati najviše na području zdravstva, obrazovanja i mladih. U okviru zalaganja za mlade središte mog interesa biti će na proširenju jamstva za mlade, više sredstava za Erasmus + projekt te bolje korištenje europskih fondova u svrhu razvijanja strukovnog i cjeloživotnog obrazovanja” – izjavila je Romana Jerković.

MarketingMariner keramika

U ugodnoj šetnji članovi Gradske organizacije SDP-a Opatije predvođeni kandidatima prošli su Opatijom od stranačke središnjice do Slatine i nazad morskom stranom. Potom se druženje nastavilo u poznatom okupljalištu Opatijaca – Caffe bar “Barić”.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top