MarketingMariner keramika
Vijesti

Savjet mladih PGŽ organizira zanimljivo predavanje

savjet mladih

Poučno i zanimljivo predavanje pod nazivom: „#SAMORADNO: Prava i obaveze na tržištu rada za mlade“  u organizaciji Savjeta mladih Primorsko-goranske županije održat će se 10. prosinca 2019. u Rijeci.

“Cilj ovog predavanja je približiti tematiku radnog prava mladima. Kako se prilikom traženja posla i zapošljavanja mlade osobe prvi puta susreću sa Zakonom o radu, nepoznavanje istog jedna je od prepreka s kojom se suočavaju. Edukacijom na temu Radnog prava mladima se omogućava upoznavanje s pravima i obvezama radnika i poslodavca”, istaknuo je potpredsjednik Savjeta Kristian Tončić iz Opatije.

Također 10. prosinca obilježava se Međunarodni dan ljudskih prava, te smatramo da upravo s ovom temom doprinosimo obilježavanju istog. Upoznavanjem mladih ljudi s njihovim radnim pravima, olakšava njihov ulazak i snalaženje u svijetu rada, a budućem se poslodavcu nudi osoba informirana o vlastitim pravima i obvezama, te se tako olakšava proces zapošljavanja i rada te doprinosi razvoju zajednice u kojoj djelujemo.

#SAMORADNO

Predavanje će održati prodekan s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci doc. dr. sc. Vanja Smokvina koji će svojim bogatim radnim i stručnim iskustvom približiti problematiku radnog prava. Također veoma interesantna informacija u svezi predavača je i to da je prije četiri mjeseca u Švicarskoj imenovan arbitrom Arbitražnog sportskog suda Court of Arbitration for Sport (CAS). CAS je najviša pravna instanca u svijetu za rješavanje sporova u sportu, sa sjedištem u Laussanni, u Švicarskoj.

MarketingMariner keramika

Predavanje je podijeljeno na dva dijela, prvi dio predavanja će se baviti osnovnim pojmovima radnog prava, dok će drugi dio biti posvećen tematici studentskih ugovora, ugovora o radu (ugovori na određeno i neodređeno), kao i veoma interesantnom tematikom ugovora u području sporta. Predavanja su interaktivna i s puno primjera te namijenjena svima koji žele usvojiti vrijedna znanja na zanimljiv i zabavan način.

Predavanje se održava u utorak 10. prosinca 2019. godine u prostorijama SUMA-e koja se nalazi u ulici Erazma Barčića 11/1 (iza prostorija Kluba mladih Rijeka), od 17.00 do 19.00 sati te pozivamo sve zainteresirane da se pridruže.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top