MarketingMariner keramika
Regija

Savjet mladih PGŽ-a na Koordinaciji goranskih načelnika i gradonačelnika, prioritet ostanak mladih u Gorskom kotaru

Savjet mladih PGŽ-a na Koordinaciji goranskih načelnika i gradonačelnika

Predstavnici Savjeta mladih sudjelovali su na sastanku Koordinacije goranskih načelnika i gradonačelnika u Domu kulture u Mrkoplju. Razmatrali su se problemi mladih i njihovo rješavanje, a predsjednik Savjeta Robert Matić naglasio je iznimnu motiviranost Primorsko-goranske županije za poticanje ostanka mladih u Gorskom kotaru.

Istaknuto je da je Savjet, uz mnoge projekte i akcije, inicirao izradu Strategije za mlade, dokument s ciljevima i mjerama kojima će se odgovoriti na potrebe i probleme mladih na regionalnoj razini, ali i općenito poboljšati njihovu kvalitetu života.

Strategija, koja će se uskoro naći u javnom savjetovanju, temeljena je na razvojnim smjerovima uključivanje, osnaživanje i povezivanje mladih; njihovom kvalitetnom obrazovanju, zapošljavanju, stambenom zbrinjavanje te društvenoj uključenosti kao i dobrobiti i zdravlju.

Predsjednik Savjeta ujedno je pobliže pojasnio goranskim čelnicima kako konstituirati savjete na lokalnoj razini te ponudio pomoć prilikom formiranja.

MarketingMariner keramika

Na sastanku su uz predsjednika Matića sudjelovali i zamjenik predsjednika Kristian Tončić, te ispred Primorsko-goranske županije Daniel Trošić, savjetnik za društveno poduzetništvo i mlade.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top