MarketingMariner keramika
Zabava

Sarah & The Romans zapuhali u smjeru ritma na Gatu

GAT koncert – Impala Studio-5

Donosimo vam priču banda koji je u sklopu 22. Fiumanke rasplesao cijeli Kvarnerski zaljev koncertom na Gatu Karoline Riječke

 

Sarah & The Romans otvorili su svoju koncertnu sezonu velikim nastupom na međunarodnoj manifestaciji Fiumanka.

Proteklo razdoblje zatišja glazbene scene iskoristili smo za stvaranje novih pjesama i završetak albuma. Malo po malo i to će se realizirati što nas jako raduje te drugi album planiramo izdati na jesen. Stoga smo i publiku Fiumanke odlučili počastiti premijernim izvođenjem pjesme “Where are you” koja će se naći na novom albumu.

Zadnji njihov single – “Nedeja je večer” – vokalnu suradnju s Ninom Fakin, imali smo prilike čuti i pjevušiti ovo proljeće. Zanimljivo je da je ovo prva pjesma ovog banda koja je snimljena na hrvatskom jeziku i to na čakavskom narječju. Pa kako je došlo do toga?

Nakon jedne naše nedeljne probe opustili smo se uz pivo u „Teta Roži“ i u jednom trenutku stiže ekipa navijača govoreći: “Vidi ih, Sara i Romansi…ma dajte snimite opet onu pjesmu Nedeja je Večer….mi to stalno pjevamo, to je vrh…”
Doista, riječ je bila o pjesmi banda “Ki Će Nan Ča” iz 1995. godine u kojem su tada svirali neki od sadašnjih članova Sarah & The Romans.
Nakon dobrog smijeha i višestrukog nazdravljanja obećali smo kako će ta pjesma biti obrađena i snimljena – što se i dogodilo! Pjesma je izašla u novom ruhu – u duhu i izričaju kojeg njeguju Sarah & The Romans dok je tekst je ostao isti.
Prilikom snimanja ove pjesme nismo zaboravili na naše prijatelje koji su nas motivirali i inspiriali te nedjelje, tako da smo s njima snimili prateće vokale na stadionu podno zidina Kandride.

GAT koncert – Impala Studio-14

Nedeja je večer: https://www.youtube.com/watch?v=scyovQqZSJQ

Nedelja je večer
Ko da vrime je stalo
Sunce zad Učki
Pada pomalo

Nedelja je večer
I leto finiva
Furešti su prošli
I grad naš počiva

Da moren
Zavavek da moren
Tu sliku fermat

Nedelja je večer
Okreće na buru
Šećen se s tobun
Ne gledan na uru

Nedelja je večer
Sih boja paleta
Grad naš počiva
Do drugega leta

MarketingMuzej turizma

Nedelja je večer
Čujen tvoj glas
Dok mesec dela
Sjeni od nas

Nedelja je večer
Kraj tebe ja sedin
Pomalo ko grad
I ja već spin

Kako su Sarah & The Romans inspiriani liburnijskim krajem vidi se i u snimanju videospota za pjesmu „Before Dawn (acoustic version)“ u prostranstvima Parka prirode Učka.

Mirni ugođaj koji stvara ova pjesma odgovora proteklom vremenu u kojem smo se trebali posvetiti sami sebi i podsjetiti na vrijednosti koje male stvari unose u naš život. Tema pjesme rezultat je našeg planinarenja, ležernog druženja uz gitaru i čekanje zore a odatle dolazi i ta topla atmosfera kojoj se uvijek možemo u mislima vraćati.

Before Dawn (acoustic version):

Ostaje nam i zapamćena suradnja Sarah & The Romans s legendarnim šansonjerom opatijskih terasa, devedesetšestogodišnjim – Brunom Petralijem. Nakon pjesama “Una Sola Volta Ci Si Ama/Samo jednom se ljubi” i “Gli Autunni Miei Son Tutti Tristi/Sve Moje Jeseni Su Tužne”, Bruno Petrali i Sarah & The Romans trenutno rade na pjesmi “Bambina”.

Kako će zvučati popularna “Bambina” obojana glazbenim izričajem kojeg njeguju Sarah & The Romans – vrijedi nam pričekati!

Una Sola Volta Ci Si Ama:

Gli Autunni Miei Son Tutti Tristi/Sve Moje Jeseni Su Tužne:

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top