MarketingMariner keramika
Na kafe

Sara Jakšić nova je voditeljica dječje igraonice MNK Gorovo

118820385_609317986614589_6494187331797729455_n
foto: privatna arhiva

Danas smo razgovarali s mladom Riječankom Sarom Jakšić, magistrom ranog i predškolskog odgoja te novom voditeljicom nogometne igraonice MNK Futsal Gorova. U nastavku pročitajte naš mali intervju

 

Pozdrav Sara, za početak predstavite se malo široj javnosti koja nas prati.

Za početak lijepi pozdrav svima!
I hvala Vama na prijedlogu razgovora i mogućnostima osobnog predstavljanja.
Po struci sam magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koja svoj rad provodi u odgojno-obrazovnim skupinama obogaćenim elementima sporta, često nazivanim „sportskim skupinama“. Moja ljubav prema radu s djecom rodila se puno prije. Prije nego sam odlučila promijeniti profesiju i upisati željeni Učiteljski fakultet težeći radu s djecom rane i predškolske dobi, godinama sam radila kao animator na različitim događanjima s djecom. Takve animacije uvijek su sadržavale igre uz pokret i elemente sporta. Upisom željenog fakulteta usmjerila sam se na područje kinezioloških aktivnosti s djecom i svoja znanja usavršavala u kineziologiji. Svoj završni i diplomski rad pisala sam temeljeći ih na istraživanjima iz područja kineziologije. Ukupno su takva istraživanja obuhvatila preko 150 djece vrtićke dobi, a rezultati su među prvima takvima u našoj državi.
Danas sam uz navedeno i educirani voditelj kinezioloških aktivnosti u radu s djecom navedene dobi, nositelj i voditelj sportske igraonice, te trenerica naših malih nogometaša.

Otkud je nastala Vaša ljubav prema sportu koja i danas traje?

Mislim da se ljubav prema sportu stječe odgojem. Ako se takva ljubav njeguje od najmlađih nogu onda je takav način života odraslog pojedinca jednako aktualan. Ja imam tu sreću da sam u životu prepoznala i odabrala raditi ono što volim i što me svakodnevno veseli. Rad s djecom najljepši je „životni poziv“, ako pritom dodamo igru, tjelesne aktivnosti i sport općenito onda svaki trening željno iščekujem, a dječji osmijeh motivira me u osobnom i profesionalnom rastu.

Kako se jedna djevojka kao što ste Vi našla u svijetu nogometa, odnosno kako je započela Vaša suradnja s Gorovom?

Moram priznati da su mi slična pitanja često postavljena s dozom nepovjerenja i sumnje. Zapravo, suradnja se dogodila slučajno. Moj dotadašnji rad prepoznat je, a ljubav i želja koju sam njegovala urodila je plodom kada sam u Gorovu postala trenerica s naglaskom na usavršavanje motoričkih znanja djece.
Žena u svijetu nogometa teže je prihvaćena od strane odraslih, što za mene predstavlja dodatnu motivaciju i svojevrsni inat koji me motivira da budem upornija, bolja i profesionalnija. Ljubav prema sportu nije ovisna o spolu, a eto kod mene je vrlo snažna.
S djecom srećom nemam tih problema, oni me uvijek dobro prihvate, trude se, treniraju, pomiču svoje granice i pritom utječemo na njihov cjeloviti rast i razvoj što za mene predstavlja glavni cilj rad. Dapače, sigurna sam da im je zanimljivo što oni imaju baš trenericu!

118877044_1705181656300951_4632450939139258998_n

MarketingMariner keramika

 

Kakvi su Vam planovi u klubu za iduću godinu, poznato je da rad temeljite na najmlađima, s kojim ih sportskim vrijednostima želite upoznati?

Kao što sam već spomenula ljubav prema sportu treba njegovati od najranije dobi djeteta. Uvijek me iznova oduševe mogućnosti djece i njihova želja za postignućima. Napredak je uvijek okidač ponosa i veselja djece, roditelja i uvijek ponosne trenerice!
Sportskom igraonicom želimo pružiti mogućnost bavljenja sportom i nogometom i djeci vrtićke dobi. Takvim radom utjecat ćemo na opće fizičko stanje djeteta, započeti s osnovama i usavršavati motorička znanja u skladu s dobi i mogućnostima svakog pojedinog djeteta kako bi se u budućnosti mogla baviti različitim sportovima, uz naravno, naglasak na elemente nogometa i vještina potrebnih za bavljenje nogometom.
Ljubav prema sportu, zdravom i aktivnom načinu života i redovitim bavljenjem tjelesnim aktivnostima temeljne su vrijednosti na kojima ćemo raditi. Rezultat neće izostati u to sam sigurna!

Pomaže li Vam vaše formalno obrazovanje u radu s malim nogometašima?

Svakako da pomaže. Prije svega struka mi pomaže u odabiru metoda i načinu rada. Prije svakog treninga promišljam o istome. Rad s djecom zahtjeva fleksibilnost i maštu svakog odraslog. U svom poslu nastojim biti stručna i profesionalna uz veliku dozu humora i igre s djecom. Igra je glavna aktivnost djece, pa se uvijek uključim u treninge s njima jer smo svi dio istog tima.
Svaki sljedeći trening nadopuna je prethodnom, pripremam ih i o njima promišljam uz stručnu literaturu i na temelju zapažanja djece. Trudim se obnavljati i nadopunjavati svoja znanja. Mislim da formalno obrazovanje nije dovoljno bez kontinuiranih učenja, ali je zasigurno prednost. To je „moj poziv“.

Vidite li se u budućnosti kao sportski trener?

Već možete pretpostaviti moj odgovor…naravno da se vidim!
Želim se educirati, raditi, rasti i biti svakim danom bolja sportska trenerica!
Moji konkretni planovi za skoru budućnost sadrže doškolovanja u vidu dodatnog formalnog obrazovanja i stjecanja zvanja, kao i onih neformalnih u obliku različitih dodatnih edukacija, seminara i slično.
Nadam se da će moja želja i upornost rezultirati plodom, a suradnja s Gorovom nastaviti prema postavljenim planovima kluba. Veselim se tome!

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top