MarketingMariner keramika
Opatija

Rotary club Opatija donirao GDCK defibrilator

defibrilator gdck
Foto: opatija.hr

Rotary club Opatija donirao edukacijski defibrilator za obuku laika vrijedan oko 8 tisuća kuna

Edukacijski (laički) automatski vanjski defibrilatora vrijedan oko 8 tisuća kuna donirali su Gradskom društvu Crvenog križa članovi Rotary cluba Opatija.

Defibrilator će koristiti u obuci građana kako pružiti prvu pomoć u slučaju srčanog zastoja. Prilikom primopredaje donacije u prostoru GDCK-a demonstriran je i rad ovog vrijednog pomagala za osposobljavanje građana u pružanju prve pomoći. Student medicine Frane Babić, volonter opatijskog Crvenog križa, okupljene je članove Rotary cluba i predstavnike lokalne samouprave ukratko uputio kako se koristi automatski vanjski defibrilator. U vježbu se uključio i predsjednik opatijskog Rotary cluba Fernando Kirigin.

Jednostavna primjena laičkog automatskog vanjskog defibrilatora pomaže da se pruži prva pomoć kod prestanka rada srca unesrećenome a može spasiti život do dolaska stručne osobe iz zdravstvene službe. Svrha i cilj primjene je uspostava normalnog srčanog ritma, čime se značajno uvećavaju šanse preživljavanja kod unesrećenog s poremećajem rada srca. Upotrebu defibrilatora olakšavaju govorne upute na hrvatskom jeziku koje je jednostavno slijediti i primjenjivati.

MarketingMNK Gorovo

Kako je naglasila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa mr. sc. Đana Pahor, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija provoditi će redovite besplatne cikluse edukacija na temu pružanja prve pomoći za zainteresirane građane u prostorima GDCK-a Opatija, Rakovčeva 15, po mjesnim odborima na području Liburnije kao i edukacije za tvrtke prema Zakonu o zaštiti na radu, za što GDCK Opatija ima potrebnu licencu. To će naročito doći do izražaja kada na snagu stupi zakonska odredba prema kojoj će tvrtke s više od 50 zaposlenih morati svoje zaposlenike obučiti kako upotrebljavati defibrilatore u slučaju potrebe te imati pristup takvom uređaju u svojoj blizini.
U Opatiji takav defibrilator već postoji u Dvorani Marino Cvetković i u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Opatija.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top