MarketingMariner keramika
Sport

Rijeka šesti put podigla Rabuzinovo sunce!

ri-šibenik
foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke pobjednici su Kupa Hrvatske! Rijeka je na stadionu Šubićevac pobijedila Lokomotivu 1:0 stigla do šestog Rabuzinovog sunca izjednačivši se s Hajdukom po broju osvojenih Kupova Hrvatske.

U 77. minuti Lončar je ubacio sjajno za Pavičića koji je odgodio udarac i gurnuo za Halilovića – 1:0!

Gol nije mogao doći u boljem trenutku, Lokomotiva je opasno pritiskala u drugom poluvremenu propustivši nekoliko dobrih prilika.

Teško vrijeme u Šibeniku nesumnjivo je kumovalo sporijem ritmu. Rijeka je prva prijetila, Halilović je ubacio iz kuta, lopta se odbila do Lončara na desetak metara, ali udarac nije bio dobar.

Nova prilika stigla je ponovo iz kornera u 13. minuti, Lončar je ubacio, Galović je bio najviši, ali udarac je otišao preko gola.

Lokomotiva se našla u sjajnoj prilici u 20. minuti. Jedna duga lopta preletjela je Escovala, Uzuni ju je smirio u kaznenom prostoru, uspio se okrenuti, ali udarac je otišao iznad grede.

Rijeka je zatim krenula sve više pritiskati, uz nekoliko dobrih situacija pred vratima Lokomotive. Pavičić i Braut kombinirali su po desnoj strani, a Halilović je u 28. minuti odlično proigrao Pavičića u kaznenom prostoru, ali ubačaj su očistili braniči Lokomotive.

Ipak, iduća prilika pripala je Lokomotivi. Nakon kontre po desnoj strani u 30. minuti, Uzuni je lijepo ubacio, Kastrati se našao u odličnoj prilici, ali nije uspio zahvatiti loptu.

Najveća prilika prvog dijela stigla je u 42. minuti. Lokomotiva je sjajno probila po desnoj strani, Tolić je ostao sam u kaznenom prostoru, a Pandur sjajnom obranom sačuvao svoju mrežu

U 44. minuti Braut je sjajno ubacio loptu iz auta, Pavičić je prebacio, ali Mersinaj je u jakom sudaru odnio loptu i spriječio Andrijaševića. VAR se nije aktivirao, iako je Franko ostao ležati nakon nokauta.

MarketingMariner keramika

U 48. minuti Halilović je potegnuo s ruba kaznenog prostora, lopta je prošla pored vratnice.

Lokomotiva je ponovo bila blizu gola. Nakon brze kontre, i duplog pasa, Kastrati je ostao sam, Rijeku je spasila vratnica. Uzuni je pucao iz neposredne blizine iz odbijanca, ali Velkovski je blokirao udarac.

U 59. minuti Tolić je pucao s dvadesetak metara, lopta je okrznula nekog na putu prema golu Rijeke i promijenila smjer, ali Pandur je odlično reagirao.

Minutu kasnije Štefulj je odlično proigrao Pavičić koji je zavrnuo sjajno pred gol Lokomotive, ali gosti su uspjeli otkloniti opasnost.

U 63. minuti Kastrati je prošao Escovala koji ga je srušio, a Pejin je pokazao na bijelu točku. Nakon provjere VAR-a, dosuđen je slobodan udarac na 16 metara. Tolićev udarac nije bio opasan.

U 82. minuti Čolak je sjajno pucao glavom, Grbić je izvukao loptu ispod grede.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Jakić je potegnuo s 20 metara, greda je spasila Rijeku.

HNK Rijeka

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top