MarketingModerato
Vijesti

Riječka nadbiskupija: Prihvatimo ruku Krista uskrsloga!

fbuz-dev1
foto: Riječka nadbiskupija

Prihvatimo ruku Krista uskrsloga! Naslovili su tako zajedničku poruku uz blagdan Uskrsa riječki nadbiskup Ivan Devčić i nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. “Prepustiti se Bogu, dopustiti mu da nam oprosti, da nas zagrli i da nas vodi, to je sve što Bog od nas i ovog Uskrsa traži”, poručuju.

Zbog epidemioloških mjera Riječka nadbiskupija organizirala je izravni prijenos misa i obreda Velikoga tjedna i Uskrsa iz riječke Katedrale sv. Vida na Facebook stranici i Youtube kanalu nadbiskupije. Misu velike subote od 18 sati predvodit će nadbiskup Ivan Devčić. Blagdansku misu na Uskrs u osam sati predvodit će rektor riječke katedrale monsinjor Matija Matičić. Misu na talijanskom jeziku u 9:30 velečasni Mario Gerić, a svečanu misu u 11 sati monsinjor Devčić.
Pandemija, potres, ekonomska kriza, neizvjesnost koja nas ispunja strahom, samo su dio situacije u kojoj se lako prepuštamo beznađu, baš kao Petar koji, krenuvši po moru prema Isusu, obuzet strahom od vjetra i oluje počinje tonuti.

Na Uskrs prihvatimo ispruženu ruku potpore Krista uskrsloga, pozivaju nadbiskupi.

Prihvatiti nije jednostavno, zahtijeva odluku i uključuje preuzimanje odgovornosti, ali to “…znači prihvatiti plan koji Bog ima s nama i za nas. I oprostiti se s vlastitom prošlosti, da bismo mogli s Kristom živjeti sadašnjost i budućnost”, poručuju Devčić i Uzinić.

Poruku u cijelosti možete pročitati na stranici Riječke nadbiskupije OVDJE

MarketingMuzej turizma

Izvor: HR Radio Rijeka i Riječka nadbiskupija

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top