MarketingMariner keramika
Mošćenička Draga

Restoran Johnson u Mošćeničkoj Dragi

Johnson restoran

Nastao 60-tih godina prošloga stoljeća, restoran dobiva ime po nadimku tadašnjega vlasnika Ede Salamona. Salamon je naime bio pomorac, a plovio je u vrijeme američkoga predsjednika Lyndona B. Johnsona i bio njegov štovatelj. Intrigantno je ime restoran zadržao do danas, kada nudi profinjenu gastronomsku priču i jedan drugačiji doživljaj gastro ponude Kvarnera.

Od 1996. godine restoran vodi obitelj Jurdana. Dragan Jurdana zaštitno je lice Johnsona i velik zaljubljenik u more te je i to jedan od razloga usko specijalizirane ponude Johnsona.

Zajedno sa svojim timom dočekati će Vas, preporučiti Vam najbolje i potruditi se da iz Johnsona otiđete sa savršenim osjećajem na nepcima, i u mislima.

Specijaliteti koji su degustirani spadaju među deset najboljih jela na Jadranu. Radilo se o salati od kuhanih škampa i o malim lignjama na šporko. Salata od škampa sadrži tri sastojka: sasvim lagano, nježno kuhane, slatke i čvrste repove škampa, dresing na bazi temeljca od glava škampa i maslinova ulja i sitno sjeckane slatkokisele rajčice. Od ta su tri sastojka u Johnsonu skuhali skoro genijalno jelo puno dubokih, skladnih, umamijevskih okusa, koje bi se trebalo predavati kao obavezan predmet na bilo kojoj svjetskoj Akademiji za škampe.

johnson-4
Drugi briljantan Johnsonov tanjur sadržavao je samo male, par centimetara duge lignje koje, naravno nisu bile očišćene. Lignje su imale divan, specifični aftertaste po tinti, no fantastične su bile zbog teksture. Johnsonovr jučerašnje lignje na šporko bile su meke, sočne ali i čvrste, pripremljene lakom rukom s puno znanja o ribama. Zapravo, ne možemo se sjetiti kada smo u Hrvatskoj jeli termički preciznije obrađene lignje od ovih, samo kratko pečenih Johnsonovih.

Osim zaista savršenih lignji i izvanredne salate od škampa, u Johnsonu se može probati i malu orada i šarag i blago marinirane, posve svježe inćune, prepune pravog prirodnog umamija.

johnson-3
Johnson je već milijun godina jedan od najpouzdanijih hrvatskih ribljih restorana, čija se poetika zasniva na neintervencionizmu kako bi sve dobre značajke prvorazrednih svježih sastojaka što efektnije došle do izražaja. Johnsonov se kulinarski minimalizam ovog ljeta pretvorio u čistu gastronomsku senzaciju.

MarketingJadran

johnson-1
Johnsonu se, naravno, mogu pronaći neke pogreške poput neambicioznog kruha ili menzaških posudica za sol i papar, ili beskarakternog šampanjca. No, hrana je toliko odlična da se ove pogreške čine irelevantnima.

johnson-6

Fantastičan kasni ručak s buteljom Burjina ružičastog sivog pinota, košta oko 1100 kuna.

Izvor: Johnson.hr / Kult plave kamenice

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top