MarketingVISIT OPATIJA
Sport

Rekreacijski spektakl ovog lipnja na Platku

20210605_103422

Međunarodni olimpijski dan na Platku uz Marija Mlinarića i brojne aktivnosti

Festival sportske rekreacije PGŽ i ove godine na Platak, ali i na druge lokacije, dovodi brojne aktivnosti, a sve započinje u nedjelju 12. lipnja kada će se povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana održati manifestacija “Festival sportske rekreacije PGŽ – Međunarodni olimpijski dan”.

Već od 10 sati započet će brojne aktivnosti koje priprema SSR “Sport za sve” PGŽ, a u suradnji sa KŠR Gorovo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križem – Društvom Crvenog križa PGŽ, Primorsko – goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.IMG_6078

Rekreacijski dan za pamćenje započet će u 10 sati Biciklijadom koju priprema BK Grobnik koji će ponuditi dvije rute: obiteljsku na laganoj stazi dužine 10 km i sportsko – rekreativnu srednje zahtjevnu rutu dužine 25 km. U isto vrijeme započet će i Atletski dan na Platku kojeg priprema AK Kvarner i koji će omogućiti trening u prirodi za djecu predškolske dobi, trening u prirodi za djecu osnovnoškolskog uzrasta te cross za djecu i roditelje.20210605_110303

U 10:15 na planinarenje će svi zainteresirani koji se prijave na info pult, a u realizaciji PD Kamenjak Rijeka, i to laganom stazom Info pult – Mali dom – Malo Radeševo – Radeševo – Platak jezero, a predviđeno je cca 2 sata planinarenja.

U isto vrijeme će, u organizaciji Saveza školskih sportskih društava PGŽ, krenuti program Roditelji i djeca u prirodi te će svi zajedno krenuti na relaciju Info pult – Mali dom – Malo Radeševo – Radeševo – Platak jezero, a predviđeno je cca 2 sata programa.

Dva će programa započeti u 10:30 sati, a oba su vezana za programe nordijskog hodanja. Prvi je Nordijsko hodanje za zdravlje “Slatko doba života” kojeg realizira KŠR Gorovo u suradnji sa NZZJZ PGŽ , namijenjen osobama treće životne dobi i osobama s invaliditetom (hodanje laganom stazom dugom 2 km), a drugi Nordijsko hodanje “Korakom do zdravlja” realizira KŠR Gorovo, a u kojem će se sudionici kretati laganom stazom dugom 7 km s procijenjenim trajanjem hoda od 2 sata.

Posebno će atraktivan biti program MM Trening uz prof. mag. cin Marija Mlinarića, jednog od najpoznatijih trenera na ovim područjima. Program vježbanja započinje u 13 sati.

Naravno, to nije sve. Organizatori pripremaju i druge brojne aktivnosti te će tako sve zainteresirane na Platku čekati:

10:10 „DANI OTVORENIH VRATA NA PLATKU“ – Goranski sportski centar
Najam rekvizita po promotivnim cijenama (u cijenu karte uključeno je korištenje sportskih terena, najam bicikla, najam autića na pedale, najam trampolina, disk golf i tubing)
Dnevna karta – odrasli 50 kn , djeca do 12 godina i osobe s invaliditetom 30 kn

MarketingVISIT OPATIJA

10-14:30 JAHANJE KONJA – Ranč Angeli
Obiteljsko jahanje (roditelji i djeca)- 20kn -Terapijsko jahanje(za osobe s invaliditetom)

10-15:00 STRELIČARSTVO – SK AjkuleIMG_6012

Posebno se priprema i Zdravi kutak koji će ponuditi:

10-15:00 NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO PGŽ
edukacija o zdravom stilu života, mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, mjerenje jačine stiska šake dinamometrom (procjena mišićnog statusa), određivanje indeksa tjelesne mase (ITM), određivanje omjera struka i bokova (WHR) (procjena rizika za zdravlje), podjela edukativnih materijala i Narodnog zdravstvenog lista

10-15:00 ŽMERGO
Radionica izrade smoothie-ja

11-15:00 DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PGŽ
Laička prva pomoć, mjerenje tlaka, prezentacija reanimacije uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora

Da bi sve dobilo dodatnu zabavnu notu pobrinut će se voditelj programa Dražen Turina Šajeta te DJ Vedran koji će birati atraktivnu glazbu za sve uzraste, a organizatori pripremaju doista poseban dan na Platku te pozivaju sve da se uključe u programe te tako ispune Platak pozitivnom energijom, a svojim sudjelovanjem potvrde da su im bliski i način života programi koji baštine zdrav život i aktivnosti u prirodi.IMG_6019

55555
MarketingRCK

Zadnje novosti

To Top