MarketingMariner keramika
Crna kronika

Rekorder prošlog tjedna napuhao 2,81 promila u Vrbovskom

policija natpis

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 122 prometne nesreće, od kojih je 11 bilo težih, a 111 je bilo lakših.

U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale, 12 je osoba teže, a 25 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 862.150 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 50 stranih državljana i deset alkoholiziranih vozača.

Alkotestiran je 221 vozač, od kojih je kod njih 13 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a šest je vozača odbilo provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 12 je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina života, a dva su bila u dobi  između 18. i 25. godine.

Najveća koncentracija alkohola od 2,81 g/kg izmjerena je 25-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je 16. kolovoza oko 18.35 sati na području Vrbovskog, krećući se nerazvrstanom cestom upravljao navedenim vozilom te ulaskom u zavoj izletio izvan ruba kolnika. U ovoj prometnoj nesreći 25-godišnjak je lakše ozlijeđen te je nakon pružene liječničke pomoći zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Po završetku postupanja policije protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to: vožnja pod utjecajem alkohola i nepropisno kretanje kolnikom uslijed čega je došlo do prometne nesreće. Predloženo je izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 11.300 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na šest mjeseci.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top