MarketingMariner keramika
Crna kronika

Rekorder prošlog tjedna napuhao 2,64 promila, izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u stablo

policija-opatija

Prošlog tjedna na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 74 prometnih nesreća, od kojih je jedna teža, a 73 su lakše nesreće

U ovim nesrećama je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala, a 16 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 618.100 kuna. Osam stranih državljana je sudjelovalo u nesrećama, kao i pet pješaka te devet alkoholiziranih vozača. Alkotestirano je 278 vozača, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a tri su vozača imala koncentraciju do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 12, između 25. i 35. godina života ih je osam, dok ih je šest u kategoriji između 18. i 25. godina starosne dobi.

Najveća koncentracija alkohola od 2,64 g/kg je evidentirana 35-godišnjem vozaču osobnog vozila u Rijeci. Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je upravljajući vozilom marke Kia, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću u ponedjeljak, 18. listopada oko 22.30 sati na području Bivia.

Krećući se od Preluka prema Kantridi, na raskrižju Istarske i ulice Đ. Ciattia nije prilagodio brzinu kretanja stanju kolnika pa je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i udario u stablo uz desni rub kolnika, nakon čega se i prevrnuo s vozilom na krov.

U nesreći je 33-godišnjak zadobio lakše ozljede, a zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, optužnim prijedlogom mu je predložena novčana kazna od najmanje 20.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top