MarketingMariner keramika
Vijesti

Medarić: Kvarner se razvija u centar zdravstvenog turizma

press (1)

Zamjenica Medarić na konferenciji je istaknula kako se ulaganjem u Lječilište Veli Lošinj regija Kvarner razvija kao centar zdravstvenog turizma.

Na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare zamjenica župana Marina Medarić izvijestila je o nastavku ulaganja u Lječilište Veli Lošinj. Osvrnula se na izdanu suglasnost ravnateljice ove zdravstvene ustanove za sklapanje ugovora koji se odnosi na uređenje parkirališta s izgradnjom javne rasvjete i interne prometnice. Vrijednost spomenutog projekta iznosi 3,4 milijuna kuna.

Jedna od najvećih investicija za zdravstvene ustanove

„Poznato je da je to jedna od najvećih investicija u zdravstvene ustanove na području PGŽ-a u proteklom razdoblju. Prije nekoliko godina rekonstruiran je objekt Magnolija u vrijednosti preko 20 milijuna kuna, a prije nekoliko dana pušten je u rad Park II i kuhinja, projekt vrijedan preko 26 milijuna kuna. Uređenje parkirališta i prometnice označava nastavak revitalizacije prostora u cilju kako bi regiju Kvarner razvijali kao centar zdravstvenog turizma“, rekla je zamjenica Medarić.

Dodala kako je u 2022. godini osigurano i 500 tisuća kuna za izradu izvedbenog projekta rekonstrukcije objekata Park IV i Park III kako bi projektna dokumentacija bila spremna za prijavu na Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

PGŽ će s 305 tisuća kuna sufinancirati program pomoći u kući u devet jedinica lokalne samouprave i to šest s područja Gorskog kotara – u gradovima Vrbovsko, Delnice i općinama Fužine, Skrad, Lokve i Brod Moravice te u Novom Vinodolskom, gradu Cresu i Općini Punat. Riječ je o programu dostave hrane na kućnu adresu stanovnicima udaljenih mjesta i naselja za koju Županija osigurava 50 posto iznosa, a podjednaki iznos jedinica lokalne samouprave.

Luka Mrtvaška – projekt stoji

Na pitanje novinara, zamjenica Medarić izvijestila je o aktualnostima u luci Mrtvaška kazavši kako projekt stoji skoro dva mjeseca dok se ne zadovolje uvjeti mještana Ilovika. Na zahtjev za smanjenjem rive SAFU-u je dao zadovoljavajući odgovor, a izrađen je i prijedlog mula za pristanak mještana, ali i izvođača radova.

MarketingMariner keramika

„Moram napomenuti da je u ovom postupku pronalaska rješenja ostvarena suradnja izvođača radova, nadzora, zaštite na radu, resornog ministarstva i lučke uprave. Svi smo uložili veliki trud da zadovoljimo sve što je Mjesni odbor Ilovik tražio. Radi se o svima poznatim uvjetima i usudila bih se reći da smo ih zadovoljili. Kroz dan, dva idemo razgovarati s predstavnicima Grada i Mjesnog odbora i drugih uključenih aktera. Drago mi je da smo učinili sve da zadovoljimo interese mještana, o čemu ćemo s njima razgovarati na skorašnjem sastanku“, rekla je zamjenica.

Najava za sljedeću sjednicu

Na sljedećoj sjednici ŽS raspravljat će o dodjeli koncesija za dvije paralelne nautičke luke u uvali Bok ispred otoka Suska kapaciteta 30 i 26 plovila uz pružanje dodatnih usluga nautičarima, najavila je pročelnica Nada Milošević.

Obje koncesije predviđene su na rok od deset godina uz uvjet ulaganja i to 480 tisuća kuna na lokaciji Bok I, od kojih 400 tisuća u prvoj godini, odnosno 360 tisuća kuna za Bok II, od kojih 256 tisuća u prvoj godini. Koncesijska naknada iznosi 48 tisuća kuna za Bok I, odnosno 40,5 tisuća za Bok II fiksni dio uz promjenjivi od tri posto od ostvarenih prihoda. Potencijalna promjena prostorno planske dokumentacije od strane Grada Malog Lošinja neće biti prepreka s obzirom se lokacije nalaze u posebnom bazenu luke Susak kojim upravlja ŽLU Mali Lošinj, a koncesije će se moći prenijeti, zaključila je pročelnica.

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top