MarketingMNK Gorovo
Kultura

Red Zvijezde Republike Italije Pietru Varljenu

Stella_di_Italia_Ufficiale
Ordine della Stella d'Italia

Red Zvijezde Republike Italije s posebnom titulom Ufficiale  za posebne zasluge u promicanju prijateljstva i suradnje

Sinoć je u Villi Antonio u organizaciji Zajednice Talijana Opatije održana svečanost dodjele Reda Zvijezde Republike Italije s posebnom titulom „Ufficiale“ istaknutom članu opatijske Zajednice Talijana Pietru Varljenu, za njegov dugogodišnji rad na promociji prijateljstva među narodima kojim ga je odlikovao talijanski predsjednik Sergio Mattarella. Orden je dodijelio konzul Republike Italije u Rijeci Paulo Palminteri.

Pietro (Piero) Varljen je već desetljećima aktivan u opatijskom društvenom životu, bio je dugogodišnji predsjednik Zajednice Talijana, Opatija, a sada je počasni predsjednik.

On je jedan od posljednjih džentlmena koje poznajem, naglasio je potpredsjednik Hrvatskog sabora i predstavnik talijanske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Furio Radin, koji se sinoć priključio brojnim čestitarima. On je u ime Zajednice Talijana podsjetio i na dug koji prema Gradu Opatiji Zajednica ima s osnove potpisanog ugovora o gradnji novoga vrtića, a u kojem djeluje i jedna odgojna skupina na talijanskom jeziku, te naglasio da se mora iznaći način za podmirenje toga duga.

U ime grada Opatije čestitke Pietru Varljenu uputila je zamjenica gradonačelnika Vera Aničić, istaknuvši da je suradnja Grada i Zajednice Talijana uvijek bila vrlo otvorena i produktivna, posebice na kulturnom planu.

MarketingMariner keramika

Gospodin Pietro, zahvalivši svima na čestitkama, dirnut čašću koja mu je iskazana, rekao je kako mu je pokretanje prvih razreda osnovne škole na talijanskom jeziku u Opatiji još jedna, za sada, neostvarena želja kao i postavljanje ploče s natpisom Abbazia na ulasku u Opatiju kao kulturni, a ne politički čin.

U Villi Antonio sinoć je održan i koncert grupe Lumen Harmonicum, nastup solistice Cristine Ferri, Massima Faventa na violončelu i Corrada Gulina na klaviru, u čast 160. godišnjice rođenja slavnog Giacoma Puccinija.

Izvor: www.opatija.hr

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top