MarketingJadran
Vijesti

Raste broj novozaraženih u PGŽ, 153 nova slučaja

stozer

S današnje sjednice Stožera civilne zaštite PGŽ, načelnik Stožera Mladen Šćulac uputio je apel građanima da strogo poštuju propisane epidemiološke mjere kako bi se zaustavio trend osjetnog porasta zaraženih koronavirusom kakav se bilježi zadnjih dana. Podsjetio je da su držanje distance od najmanje 1,5 metra, obvezno nošenje maske te suzdržavanje od okupljanja glavne protuepidemijske mjere zaštite od širenja virusa.

Kako je izvijestio ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović u PGŽ se i danas bilježi rast  novooboljelih. Od 693 testirane osobe pozitivno je njih 153 što je 22,1 posto, a trenutno je 924 aktivnih slučajeva bolesti Covid 19. Rekao je da je uglavnom riječ o mikro žarištima, najčešće kao posljedica neformalnih okupljanja i to najviše u urbanom dijelu Županije, na području Rijeke i prstena.

Bilježi se također i povećanje oboljelih među školskom populacijom. Prema riječima glavnog epidemiologa Dobrice Rončevića trenutno je 90 učenika osnovnih i srednjih škola u Županiji pozitivno, a u samoizolaciji je 1139 učenika i 50 razrednih odjeljenja. Naglasio je da svaka škola u dogovoru s osnivačem i u konzultaciji s epidemiolozima može odlučiti o prelasku na online nastavu ukoliko se znatno poveća broj zaraženih učenika.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju se nalaze 53 pacijenata, od toga je na respiratoru 11 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana preminula je jedna osoba od COVID-19 bolesti. Za sljedeći tjedan najavljen je dolazak 3000 doza cjepiva, a do sada je u Županiji procijepljeno 14.715 osoba jednom dozom, a s dvije njih 4.813. Do sada je procijepljeno preko 80 posto korisnika domova za starije, a nastavlja se i s cijepljenjem prema preporuci obiteljskih liječnika starijih i kroničnih bolesnika, koji su u drugom redu prioriteta.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top