MarketingMariner keramika
Turizam

Putne informacije za domaće i strane putnike

TIMOTEJ LIDO OPATIJA

U Hrvatskoj se nesmetano putuje unutar zemlje i u cestovnom, željezničkom i pomorskom prometu, a zračne luke su otvorene za domaći i međunarodni promet

Zračni promet

Edelweiss Air će do sredine rujna imati tri linije, prema Dubrovniku, Splitu i Puli.
Linija Zurich – Dubrovnik u prometu je jednom tjedno, svakog petka. Tako će biti do 18. rujna kada će na ovoj liniji kompanija obaviti posljednji let u ovoj ljetnoj sezoni.

Linija Zurich – Split bit će u prometu kroz cijeli rujan, dva puta tjedno, svake subote i nedjelje. Od 27. rujna kompanija će zadržati jedan let tjedno, svake subote.

Linija Zurich – Pula također ostaje u prometu kroz cijeli rujan, jednom tjedno, subotom. Na svim linijama prema Hrvatskoj Edelweiss koristi zrakoplov tipa A320.

Wizz Airova linija Split – Dortmund prema zimskom redu letenja planirana je tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote. Redovno odvijanje prometa u zimskim mjesecima ovisit će o potražnji i restriktivnim mjerama.

Eurowings je objavio novi red letenja:
linija Split – Dusseldorf od 26. rujna prometovat će 3 puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom
linija Split – Hamburg od 07. rujna prometovat će 2 puta tjedno, ponedjeljkom i nedjeljom
linija Split – Koln od 07. rujna prometovat će 2 puta tjedno, četvrtkom i subotom
linija Split – Stuttgart od 07. rujna prometovati će 3 puta puta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom i subotom
linija Split – Hannover nastavlja prometovati prema originalnom planu, 1 tjedno, subotom,
linija Split – Berlin nastavlja prometovati prema originalnom planu, 2 puta tjedno, utorkom i subotom.avion eurowings

Putovanje u Hrvatsku

MarketingMariner keramika

Odlukom o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske zabranjen je, odnosno ograničen, prelazak osobama preko graničnih prijelaza od čega su izuzeti državljani EU (bez obzira na mjesto prebivališta), schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, kao i članova njihovih obitelji te državljani trećih zemalja koji su osobe s dugotrajnim boravištem.
Za osobe trećih zemalja ulazak u Hrvatsku je moguć uz PCR COVID-19 test ne stariji od 48 sati prije ulaska ili je potrebna samoizolacija od 14 dana.

Samoizolacija se može skratiti uz obavljeni negativni rezultat PCR COVID-19 testa izvršenog nakon 7 dana samoizolacije.

Za sve državljane EU, državljane zemalja koje su u schengenskom prostoru, državljane zemalja koje su pridružene schengenskom prostoru te državljane trećih zemalja s dugotrajnim boravištem u tim državama Hrvatska je u koordinaciji s ostalim članicama Europske unije otvorila granice te omogućila slobodan ulazak u zemlju bez ikakvih ograničenja Hrvatska je dodatno ubrzala ulazak u zemlju uvođenjem posebnih traka ENTER CROATIA na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Rupa i Plovanija za sve putnike koji su se prijavili za ulazak u zemlju putem službenog sustava Enter Croatia.

Mogućnost testiranja i standardi zaštite

Turisti imaju mogućnost obaviti testiranje na COVID-19 u Hrvatskoj, a službeni popis svih ustanova diljem zemlje, zajedno sa cjenikom usluga možete pronaći ovdje.

Sve više turističkih kompanija nudi mogućnost sufinanciranja troškova testiranja, a gosti sve informacije mogu dobiti u direktnoj komunikaciji s kompanijama, odnosno na recepcijama objekata u kojima borave.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top