MarketingMariner keramika
Kastav

Pust va Kastve 2019

Pust kastav
foto: kastav-touristinfo.hr

Program događanja u Kastvu za vrijeme karnevala

Kad se u četvrtak, 17. siječnja u 17:30 na Fortici, Trgu Matka Laginje zapuše u Antonjski rog, započinje peto godišnje doba u Kastvu. Ključeve grada preuzeti će Pusni gradonačelnik. Ove godine pusni gradonačelnik Kastav biti će Sandra Srdoč iz mjesnog odbora Jurčići. Dizanje pusta prati program kojeg će voditi Nina Dukić Srok a za dobar ugođaj i muziku su zaduženi Spinčićeva glazba, Škoromati iz Podgrada i Kulturno turističko društvo Topolc.

Biti će tu pregršt događaja pod maskama a prvi je onaj oktanski, 10. jubilarni Rally maškaranih oktanca Halubje- Liburnija koji kreće iz Viškova, prolazi kroz Kastav i Matulje a cilj je na Slatini u Opatiji. Doček maškaranih automobila i njihovih vozača je predviđen za subotu, 19. siječnja u 10.30.

U petak, 25. siječnja u 18:00 sati dođite u Guitar caffe u Kastav na otvorenje izložbe pod nazivom „Halubajske zvončarske užanci“. Izložba traje do 06. ožujka.

Doček Frlanskeh zvončari predviđen je u subotu, 2. veljače i to redom u 9:30 u Rubešima, u 11:00 su u Jurčićima a u 15:30 u Trinajstićima. Ako će vrijeme biti loše, doček će se održati 09. veljače.

Kako se delaju pusne rožice za krabujosnice- možete naučiti u radionici koju će održati Sonja Vlah u Idiličnoj peknjice u Kastvu u petak, 8. veljače. U istom prostoru u petak 15. veljače naučite kako se delaju pusne slašćice, ulenjaki.

Subota, 2. ožujka rezervirana je za doček Grobničkeh dondolaši na Trgu Matka Laginje u Kastvu u 11:00 sati.

Fešta koja je vezana uz legendu o tome kako su Kastavci sadili ribe održat će se u Trijanstićima- 21. Ribarska fešta pul Trinajstić na koju možete doći od 17:00 sati.

MarketingMNK Gorovo

Ako želite dočekati Mučićeve zvončare i maškare, dođite u nedjelju, 3. ožujka u 13:30 u Rubeše.

Halubajske zvončare dočekat ćemo u ponedjeljak, 4. ožujka u 13:30 u Kastvu na Trgu Matka Laginje.

I ove godine vrijedne tete i mališani iz vrtića Vladimir Nazor pripremaju osudu mićemu Pustu. Pogledajte kako će osuditi mićeg Pusta koji se ove godine zove Virus Pocuranko 3. ožujka u podne u Gradskoj loži.

Kraj karnevala na Kastvu svakako je osuda i važiganje Pusta. U Pusnu sredu, 6. ožujka u 17:30 osudit će ga u Rubešima a istoga dana u 18:30 u Jurčićima.

Maškarani centar Kastav, grijani šator kraj školske sportske dvorani u kojem će se održati Pusni tanci oživit će tokom šest subota od 19. siječnja do 23. veljače. Od 21:00 sati dođite plesati i zabavljati se pod maskama uz Koktelse, Brevis Band, Decibele, Maura Staraj & La Banda, D’Beni Band, Alena Vitasovića, Proletere, Šajetu & band i Night Express.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top