MarketingMNK Gorovo
Kastav

Prvi BigBelly u Kastvu

66403623_554458654959168_5543383975344472064_n

Prvi BigBelly solarni spremnik u Kastvu

Od ukupno 12 kompleta Bigbelly solarnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koje je nabavila Čistoća Rijeka, 7 kompleta postavljeno je u Rijeci. Sada su na red došle ostale Općine pa će tako po jedan komplet u Kostrenu, Jelenje, Čavle, u Klanu i od jučer Kastav.

Jedan komplet Bigbellyja se sastoji od spremnika visokog kapaciteta i spremnika standardnog kapaciteta. Bigbelly visokog kapaciteta ima ugrađenu prešu i kapacitet do 800 litara. Koristi se za miješani otpad i radi na solarni pogon. Svega sat vremena Sunca potrebno je za mjesec dana rada, a dovoljno je indirektno sunčevo zračenje.big belly

Kao posebnu, dodanu vrijednost, Bigbelly Solar omogućuje prilagodbu izgleda spremnika postavom dizajniranih vizuala i edukativnih poruka na vidljive površine zbog čega ima istovremeno ulogu u edukaciji građana, ali može biti zanimljiv element urbane opreme.

Spremnike su oslikali riječki umjetnici Mirna Sišul, Jadranka Lacković (ojoMAGico), Ines Pekmezmed Milčić (Pekmezmed), Tanja Blašković, Marko Muzica (Ninja Tiger) i Vladimir Tomić (Mosk).

Iako zvuči jednostavno, Bigbelly Solar Hrvatska je pokrenuo doista revolucionarnu ideju. Komprimiranje (prešanje) otpada na mjestu gdje se ono prikuplja i mogućnost odvajanja otpada na svakom koraku, pruža brojne prednosti:

• Zahvaljujući ugrađenoj preši povećava se kapacitet spremnika 5 – 8 puta (kapacitet nekomprimiranog otpada od 570 do 800 litara) što znači da otpad neće ispadati iz spremnika, a trebat će ga i rjeđe prikupljati.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

• Veći kapacitet spremnika znači i čišće ulice i parkove, ponos čistoćom grada te veću vrijednost nekretnina.

• Potpuno zatvoreni spremnici eliminiraju probleme uzrokovane vjetrom, snijegom, kišom ili životinjama.

Sve ove prednosti, kombinirane sa znanjem i uvidom u trenutno stanje koje omogućuje povezanost s konzolom za upravljanje CLEAN, čine Bigbelly nezamjenjivim alatom pri stvaranju zelenijih i čišćih javnih površina te povećava se učinkovitost prikupljanja otpada i smanjuje učestalost njegovog odvoza.big belly

Bigbelly spremnici su modularni i ne služe samo za prikupljanje miješanog otpada – sve više i više naših korisnika priključuje Bigbelly spremniku za miješani otpad još jedan ili više dodatnih spremnika kao komponente za odvajanje korisnog javnog otpada, čime se omogućava da korisnici imaju opciju odvajanja reciklabilnog otpada nadohvat ruke.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top