Marketing
Kastav

Prva radionica FOODBIZ ERASMUS+

grožđe
FOODBIZ ERASMUS+

U hotelu Kukuriku u Kastvu, 12. listopada 2018., održana je prva radionica FOODBIZ ERASMUS+ projekta

Pod nazivom Sljubljivanje Kastafske belice i autohtonih namirnica u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije i u suradnji s gradom Kastvom, TZ grada  Kastva  i TZ Kvarnera. U međusobnoj interakciji 30-ak sudionika, studenata, ugostitelja, proizvođača autohtonih namirnica i relevantnih predstavnika javnog sektora, metodom senzorske analize sudionici su ocijenili potencijale sljubljivanja vina autohtonih sorti s autohtonim namirnicama lokalnih proizvođača Kvarnera.

Autohtone namirnice prepoznate su kao one koje se najbolje sljubljuju sa lokalnim sortama vina te su na taj način polaznici iskustvenom metodom proširili spoznaju o lokalnim autohtonim namirnicama i njihovoj važnosti za razvoj gastro turizma  Kvarnera.

Predavanje dr. Tomislava Pavlešića otvorili je radionicu o vinima autohtonih sorti na Kvarneru, nakon čega je gospodin Nenad Kukurin vodio proces sljubljivanja vina (Kastafska belica Rubeša i San Sigot Šipun) s autohtonim namirnicama lokalnih OPG-ova  Hladika, Babić, Frankulin i Buretić.

Na kraju radionice, a u okviru posjeta vinskom podrumu OPG Rubeša, prof. dr. Greta Krešić, koja je uvodno i predstavila ciljeve radionice, prezentirala je rezultate i zaključke radionice dok je Renata Vincek iz TZ Kvarner predstavila projekt Kvarner Gourmet&Food.

Marketing

Kastafska belica već je sada prepoznata kao autohtoni „zaštitini znak“ i svojevrstan  brend  Kastva. Sudionici radionice kao nezavisni kušači jako su  dobro prihvatili i ocijenili oba vina autohtonih sorti.

Tijekom radionice je također potvrđeno da postoji veliki neiskorišteni potencijal sljubljivanja Kastafske belice  i autohtonih namirnica prvenstveno kvarnerskog  škampa i skute,  koji se može iskoristiti u dodatnoj promociji  kako destinacije tako i  proizvođača.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top