MarketingModerato
Opatija

Prva elektronička sjednica u povijesti Grada Opatije

20200211_161752
izvor: opatija.hr

Gradsko vijeće Grada Opatije usvojilo mjere za pomoć gospodarstvenicima

Na jučer održanoj prvoj elektroničkoj sjednici Grada Opatije gradski su vijećnici jednoglasno, sa 16 glasova za, usvojili tri prijedloga mjera za pomoć gospodarstvu u novonastaloj složenoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa.

Podsjećamo, riječ je o Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o visini spomeničke rente kojom se privremeno obustavlja plaćanje spomeničke rente fizičkim i pravnim osobama koje su obveznici spomeničke rente, zatim o oslobađanju od plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada Opatije svim zakupcima koji su obustavili obavljanje djelatnosti u poslovnim prostorima za razdoblje trajanja mjera suzbijanja zaraze COVID-19 virusom, temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i/ili temeljem preporuke gradonačelnika o obustavi rada. Oslobađanje plaćanja mjesečne zakupnine vrijedit će u razdoblju trajanja mjera suzbijanja zaraze.

Treća je usvojena Odluka o komunalnoj naknadi prema kojoj će plaćanja komunalne naknade biti oslobođeni gospodarski subjekti koji su pogođeni novonastalim okolnostima na određeno vremensko razdoblje.

MarketingModerato

Sjednica Gradskog vijeća održana je izjašnjavanjem gradskih vijećnika putem elektroničke pošte tijekom jučerašnjeg dana. Sjednici se od 17 vijećnika odazvalo njih 16. Inače, Poslovnikom Gradskog vijeća Grada Opatije nije omogućeno održavanje e-sjednica, no u ovim izvanrednim okolnostima Ministarstvo uprave RH je svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave uputilo Odluku o omogućavanju ovakvog načina izjašnjavanja.

Isto tako, u vezi s ovim mjerama, gradonačelnik je donio Odluku kojom se obveznici poreza na korištenje javnih površina, koji su obustavili obavljanje djelatnosti temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i/ili preporuke gradonačelnika, oslobađaju plaćanja poreza na korištenje javnih površina, za razdoblje trajanja mjera suzbijanja zaraze COVID-19 virusom.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top