MarketingJadran
Crna kronika

Proteklog vikenda dogodile su se 32 prometne nesreće

policija1

Policija je i prošlog vikenda na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji pojačano nadzirala promet te kontrolirala kod vozača vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji, ali i ostale prekršaje kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 295 prometnih prekršaja. Od tog broja su evidentirana 124 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, 15 prekršaja nepropisno korištenja mobitela u vožnji, zatim 11 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola i devet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima. Zabilježena su i po dva prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, kao i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom, te ostalih 100 prekršaja.

Od 32 alkotestirana vozača, najveća koncentracija od 1,71 g/kg izmjerena je 30-godišnjem vozaču osobnog vozila. On je pri utjecaju alkohola izazvao prometnu nesreću 28. veljače oko 1 sat, u blizini Mošćeničke Drage. Upravljajući vozilom marke Golf, riječkih registarskih oznaka, u smjeru Brseča, zbog neprilagođene brzine je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika udarivši u stablo. Na mjestu događaja pružena mu je medicinska pomoć i utvrđene lakše ozljede.
Poradi izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola te vožnje neprilagođenom brzinom je prekršajno sankcioniran i podnijet je protiv njega optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za počinjene prekršaje predložena mu je novčana kazna od najmanje 12 500 kuna i izricanje mjere zabrane korištenja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.

Što se tiče ostalih koncentracija, sedam vozača je bilo s koncentracijom alkohola između 0,51 do 1,00 g/kg, tri od 1,01 do 1,50 g/kg, dok je po jedan vozač evidentiran s koncentracijom do 0.50 g/kg i iznad 1,50 g/kg. Uz navedene, dva vozača su odbila alkotestiranje, a jedan test na droge.

Najveća brzina od 186 km/h izmjerena je u subotu,  27. veljače u 22.40 sati na autocesti A6 kod vijadukta Severinske Drage na području Vrbovskog. Posada policijskog presretača zaustavila je osobno vozilo, marke Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin. Navedenom brzinom kretao se u smjeru Zagreba na mjestu gdje je brzina kretanja određena na 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, uručen mu je prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i izrečena je mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorijom  na mjesec dana.

Inače, proteklog vikenda dogodile su se i 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno. U dvije nesreće što su se dogodile u Rijeci u Osječkoj ulici, ozlijeđena su dva mopedista, od kojih su jednom utvrđene teške ozljede. U cilju smanjenja broja prometnih nesreća te ozlijeđenih osoba i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu, a osobito vozače mopeda i motocikala, na dosljedno poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top