MarketingMariner keramika
Crna kronika

Proteklog tjedna na cestama PGŽ-a dogodila se 69 prometnih nesreća

policija opatija

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se 69 prometnih nesreća, od kojih su tri teže, a 66 je lakših nesreća

U ovim prometnim nesrećama tri osobe su teže, a 13 osoba je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 455.600 kuna. U nesrećama je sudjelovalo 12 stranih državljana, jedan pješak i četiri alkoholizirana vozača. Alkotestirano su 193 vozača, od kojih je kod njih 21 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan vozač je imao koncentraciju do 0,50 g/kg.
Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih osam, između 18. i 25. godina života ih je devetero, a petero između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,08 g/kg je evidentirana je 50-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat. Navedeni vozač je u četvrtak, 30. rujna oko 17 sati, pri utjecaju alkohola upravljao  vozilom , riječkih registracijskih oznaka. Odmah je isključen iz prometa te je priveden u policijske prostorije. Po završetku postupanja, zbog počinjenog prekršaja protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena mu je novčana kazna od 20.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top