MarketingMariner keramika
Opatija

Proslava 55. obljetnice Gimnazije u Opatiji

GEK

Gimnazija Eugena Kumičića Opatija djeluje već punih 55 godina kao jedna od četiri srednje škole na području grada Opatije.

Svoju je povijest započela 1963. godine, kada su otvorena dva opća razreda, ubrzo je postala i prva gimnazija na ovome području s jezičnim usmjerenjem. Danas djeluje u dva razreda po generaciji u općem i jezičnom smjeru, zapošljava 30 stručnih djelatnika, a broji preko 170 učenika.

Gimnazija će 55. godinu od svoga osnutka obilježiti u četvrtak 29.11.2018. posebnim programom koji su pripremili djelatnici te sadašnji i bivši učenici. Obilježavanje započinje tribinom koja će se održati u prostorijama hotela 4 Opatijska Cvijeta s početkom u 15:30 sati. Tema tribine glasi „Gimnazija nekad i sad“, a sudjelovati će bivše učenice gimnazije koje danas u istoj rade kao profesorice.

Moderator projekta je i sama bivša učenica, a danas školska psihologinja Sanja Bradić. Program se nastavlja svečanim glazbeno-scenskim dijelom u Centru Gervais s početkom u 18 sati. Sudjelovat će bivši i sadašnji učenici gimnazije koji su za ovu priliku pripremili posebne glazbene i scenske nastupe.

Tako će nastup održati hvaljeni glazbeni duo The Blondes čije su članice bile učenice upravo ove gimnazije. Od nekadašnjih učenika također nastupaju i Aurora Sršen i Vito Tuhtan te Anna Maria Prendivoj i Antonio Ružić, dok će program voditi bivša GEK-ovka Ema Starčić.

MarketingMariner keramika

Doživljaj će upotpuniti i sadašnje snage GEK-a : školski zbor i solistice, instrumentalisti, plesači, recitatori. Program je otvoren za javnost, tako da pozivamo sve zainteresirane da se pridruže svečanom dijelu proslave 55. obljetnice Opatijske gimnazije.

Autor teksta: David Benković, GEK

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top