MarketingMuzej turizma
Vijesti

Propao pokušaj konstituiranja županijske skupštine

konstituirajucaskupstina (1)

Županijska skupština Primorsko-goranske županije na danas održanoj sjednici u opatijskom hotelu Royal nije konstituirana.

Naime, sukladno Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi da bi se predstavničko tijelo konstituiralo mora se izabrati predsjednik i potpredsjednici Skupštine. Koalicija stranaka predvođenih SDP-om koja je na izborima osvojila najviše, 17 mandata, jedina je izišla s prijedlogom kandidata te nominirala za predsjednika Skupštine Lorisa Raka iz SDP-a. Taj prijedlog nije dobio potrebnu apsolutnu većinu glasova. Podršku prijedlogu dalo je 20 od 41 člana Županijske skupštine, sedam ih je bilo protiv, a 14 suzdržanih pa prijedlog nije prošao. Nova konstituirajuća sjednica Županijske skupštine sazvana je za 8. srpnja. Inače, današnja sjednica započela je izborom Mandatnog odbora gdje je, većinom glasova za predsjednika izabran Srđan Srdoč. Sjednicom je predsjedavao Darijo Vasilić, s kandidacijske liste koja je osvojila najveći broj glasova. lzvješće Mandatne komisije i verifikacija mandata članova Županijske skupštine jednoglasno je prihvaćena, a svi članovi Skupštine položili su svečanu prisegu.

Po završetku sjednice župan Zlatko Komadina izrazio je žaljenje što Županijska skupština nije konstituirana i to samo zbog jednog glasa koji je nedostajao za izbor predsjednika. „No, valjda je to tako. Puno je novih lista i novih ljudi. Za 3 tjedna je dogovorena nova sjednica te se nadam da će sljedeća Skupština biti uspješnija. Ugodno sam iznenađen listom Ive Rinčić, koji su podržali prijedlog za izbor predsjednika Skupštine, mislim da su pokazali konstruktivnost i da žele da skupština funkcionira te vjerujem kako će takav stav iskazati i na sljedećoj sjednici“ rekao je župan.

MarketingMariner keramika

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top