događanja

Promocija projekta ŠKOLA – Muzej hrane i okusa u sklopu Adventa ispred Šporera

škampi jelo gourmet

Promocija projekta Ugostiteljske škole Opatija: ŠKOLA – Muzej hrane i okusa koji će bit 17. prosinca 2021. ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer u Opatiji, od 14 – 17:00 sati. u sklopu Adventa ispred Šporera.

Ideju o ovom projektu dobili su u Ugostiteljskoj školi Opatija svjesni činjenice da je potreban konstantni radu na turističkoj ponudi i osmišljavanje noviteta. Njegujući tradiciju vezanu uz turističku ponudu, došli su na ideju o projektu ŠKOLA – Muzej hrane i okusa.

Muzeji i kulturni turizam jedan su od segmenta turističke industrije na kojima se temelji budućnost turizma. U svijetu su već poznati muzeji posvećeni hrani kao npr. Muzej krumpira, čokolade, sladoleda,…

Gastronomija, običaji i tradicija su način kako najbolje upoznati turističku destinaciju, a sve to dobro znaju u Ugostiteljskoj školi Opatija. Ta je institucija pridonijela da generacije njihovih učenika budu zaslužni za nagradu koja je dodijeljena Opatiji za najuspješniju kulturnu i gastronomsku destinaciju osvojenu u 2019. godini.

Želimo prezentirati hranu kao umjetnička djela, jer ona to uistinu i jesu. Škola na taj način svaki dan postaje muzej, jer vrijedne ruke naših učenika i njihovi mentori doista stvaraju umjetnička djela, bilo slana ili slatka.

Ponudit ćemo jela koja se vežu uz zlatno doba opatijskog ugostiteljstva. Izložit ćemo i stare kuharice, inventar te postavu svečanog stola.
Jela možete i kušati uz dobrotvorne simbolične novčane priloge, a sav skupljeni novac Ugostiteljska škola Opatija donirati će Udruzi osoba s invaliditetom grada Opatije.- kazala je Sibila Roth, ravnateljica Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva
Ugostiteljske škole Opatija.266264025_4556086674468541_1674076203936162243_n

55555

Zadnje novosti

To Top