MarketingMariner keramika
Opatija

Projekta „Koliko smo dobri u lovu na predrasude?“

GEK PREDRASUDE ZORA
foto: Foto Luigi, David Kurti

Koliko smo dobri u lovu na predrasude?“

Projekta pod nazivom „Koliko smo dobri u lovu na predrasude?“ provodi se u Gimnaziji Eugena Kumičića Opatija.

Idejna začetnica projekta je učenica je 2.B razreda Nina Ćorić koja je svoje ideje o predrasudama, uz pomoć mentorica profesorica Černeha, Bradić i Meszaros, realizirala u opsežan projekt čiji je vrhunac obilježen 27. veljače okruglim stolom u Kulturnom domu „Zora“.

U okruglom stolu sudjelovali su učenici opatijske gimnazije koji su pripremili izlaganja o predrasudama. Svaki se učenik bavio predrasudama koje vežemo uz određenu skupinu ljudi. Govorili su o predrasudama prema LGBT zajednici, prema ženama, muškarcima, Romima, migrantima, invalidima itd.

Publika u „Zori“ bila je vrlo aktivna, a činili su je GEK-ovci, učenici iz drugih opatijskih srednjih škola, profesori te ugledne osobe poput dogradonačelnika Opatije Emila Priskića. Publika je također imala priliku izreći svoj stav o predrasudama. 

MarketingMariner keramika

Projekt je imao i likovni karakter. Postavljena je izložba likovnih radova učenica opatijske gimnazije Laure Jurić, Emili Šebelja, Angele Basan, Lane Mikuličić, Marije Leane Đolonga te Laure Marjanović. Radovi predstavljaju metaforički prikaz njihovog doživljavanja predrasuda, a izloženi su u čitaonici KD „Zora“ sve do 10. ožujka.

Sve aktivnosti ovog projekta Gimnazije Eugena Kumičića Opatija bit će predstavljene na ovogodišnjoj smotri projekata građanskog odgoja.

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top