MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Projekt „Zdrav za 5!”

čišćenje
foto: facebook.com/pages/ugostiteljska-skola-Opatija

Projekt „Zdrav za 5!” usmjeren je ka prevenciji ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću te promociju prosocijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja

Nacionalni projekt “Zdrav za 5” provode zajedno Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske s ciljem prevencije ovisnosti o alkoholu, drogama, igrama na sreću te podizanja razine svijesti kod mladih o važnosti usvajanja zdravih životnih navika aktivnim boravkom u očuvanoj prirodi.

Cilj projekta je aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika, utjecanje na izgradnju stavova o konzumaciji alkohola i psihoaktivnih droga, postizanje više razine znanja i svijesti o štetnosti ovisnosti o igrama na sreću, usvajanje zdravih stilova života, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, smanjenje stope ovisničkog ponašanja, nasilja i vandalizma te promocija usvajanja preventivnih navika kod mladih.

Ovogodišnje aktivnosti vezano za promociju zdravog načina života i boravak u prirodi, kao i važnost očuvanja okoliša te održivi razvoj područja i društva dotakle su i Ugostiteljsku školu u Opatiji pa su tako učenici proveli eko radionicu u suradnji sa Policijskom postajom Opatija.

Marketing

Učenici su proveli eko-radionicu u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Opatija, a u sklopu II. komponente preventivnog programa „Zdrav za 5“ pod nazivom „Zaštita i uređenje okoliša“. Učenici 2. C razreda iskoristili su svoj sat razrednog odjela za boravak na svježem zraku te čišćenje i uređivanje vanjskog prostora škole. U tome su bili vrlo uspješni i pokazali kako se za kratko vrijeme može napraviti mnogo za čišći i ljepši okoliš.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top