MarketingModerato
Vijesti

Proglašeni najuspješniji sportaši desetljeća u PGŽ

sportašidesetljeca

Samir Barać, Snježana Pejčić, Kuglački klub Mlaka i Vaterpolo klub Primorje Erste banka, proglašeni su sportašima desetljeća u pojedinačnoj i klupskoj konkurenciji, dok je Vedran Dumenčić ovu prestižnu titulu ponio u konkurenciji osoba s invaliditetom. U istom odabiru Zajednice sportova PGŽ najboljima u kategoriji školskih sportskih društava proglašeni su ŠSD osnovne škole Kozala i ŠSD „Dominik Savio“ Salezijanske klasične gimnazije. Proglašenje laureata održano je danas na terasi Guvernerove palače.

Čestitke svim laureatima uputila je zamjenica župana Marina Medarić te naglasila kako je dobro da je Zajednica sportova i u ovim nimalo lakim pandemijskim okolnostima odlučila odati priznanje na ovaj način. „Čestitam i svim ostalim sportašima koji su ostvarivali odlične rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima kroz proteklih deset godina. Upravo su sportaši najbolji promotori naše Županije, a mi smo svih ovih godina nastojali financijski pratit sport, ulagati u sportsku infrastrukturu i nagrađivati najuspješnije. Ova Županija poznati je rasadnik sportaša, a dokaz tome su i brojni trofeji koje su osvajali“, rekla je zamjenica Medarić.

Kako je rekao  predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić, svake se godine održava svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika za prethodnu godinu. Pandemija koronavirusa  u 2020. godini dovela je do odgađanja i otkazivanja velikog broja natjecanja, pogotovo međunarodnih. To je rezultiralo puno manjim brojem ostvarenih rezultata te nejednakost u zastupljenosti rezultata u pojedinim sportovima. Stoga bi u slučaju izbora sportaša za 2020. godinu mnogi  bili u nepravedan položaj te bi jako teško bilo vrednovati sportove međusobno u situaciji u kojoj postoji 250 državnih prvaka bez međunarodnih plasmana. „S obzirom na ovu specifičnu situaciju, Izvršni odbor Zajednice sportova PGŽ donio je odluku o proglašenju najuspješnijih sportaša desetljeća, za razdoblje od 2011. – 2020. godine čime se daje naglasak na promociju sporta i održava kontinuitet nagrađivanja. Način izbora sportaša i ekipa desetljeća izvršio se temeljem izvještaja iz godišnjih izbora najboljih sportaša u razdoblju 2011. – 2020.“ rekao je Karabaić.  Birali su se najuspješniji sportaš i sportašica u seniorskoj konkurenciji, najuspješnija muška i ženska ekipa u seniorskoj konkurenciji, zatim najbolji sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom te najuspješnije osnovnoškolsko i srednjoškolsko sportsko društvo. Osim sportaša, Zajednica sportova PGŽ, svake godine dodjeljuje nagrade za životno djelo za osobit razvoj i doprinos promicanju sporta. Ove godine među nominiranima odabrani su Žarko Despot – dugogodišnji sportski djelatnik u skijanju, Miroljub Berak – sportaš, trener, djelatnik i sudac u karate-u i Marijan Brnčić – bivši nogometaš, trener i djelatnik u nogometu.

Dopredsjednik Zajednice sportova PGŽ Fernando Kirigin zahvalio se županu Komadini i PGŽ što su i u najvećoj krizi, ne samo osigurali nego i pojačali sredstva za financiranje sporta.

MarketingModerato

U ime svih nagrađenih zahvalio se Samir Barać  koji je rekao da možda nikad nije bilo važnije na ovaj način odati priznanje sportašima, jer je to poticaj djeci i mladima da se ponovno vrate sportu čim okolnosti to budu dozvolile. „Izrazito sam ponosan na ovu nagradu i zahvaljujem Županiji što financijski podupire sport i što posebnu brigu vodi o mladim naraštajima“, poručio je Barać.

Svečanom proglašenju sportaša desetljeća u PGŽ prisustvovala je i resorna pročelnica Sonja Šišić.

55555
MarketingZlatko Komadina

Zadnje novosti

To Top