MarketingMariner keramika
Matulji

Prodana jedna od najpoznatijih bolnica za ortopediju

dr nemec

Nakon Poliklinike Aviva, Poliklinike Dijagnostika 2000 te Uro centra, investicijsko društvo Provectus Capital Partners (PCP) preuzeo je i Specijalnu bolnicu za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec iz Matulja, javljaju iz PCP-a, te dodaju kako je ovom akvizicijom započeo proces stvaranja Aviva Medical Groupe. Ovo je nastavak konsolidacije sektora privatnog zdravstva s kojom je PCP krenuo lani, a ovo je im je treće ulaganje u ovoj godini.

Specijalna bolnica dr. Nemec prva je hrvatska privatna specijalna bolnica za ortopediju s tradicijom od preko 18 godina, čiji liječnički tim obavlja preko 1000 operativnih zahvata i više od 5000 specijalističkih pregleda godišnje. Bolnica raspolaže s tri operacijske sale, četiri specijalističke ambulante, sedam dvokrevetnih apartmana, fizikalnom terapijom te dijagnostičkom opremom poput uređaja za magnetsku rezonanciju snage 3 Tesla.

”Iznimno smo ponosni što nam se u Aviva Medical Group pridružuje renomirana Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec. Nastavljamo s našom strategijom okupljanja vrhunskih privatnih ustanova kako bi korisnicima pružili što širi spektar specijalističkih djelatnosti uz najvišu moguću kvalitetu usluge, a zdravstvenim ustanovama u sklopu grupacije omogućili još snažniju tržišnu poziciju i kontinuirano investiranje u podizanje razine naših usluga”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a te predsjednik Upravnog vijeća Avive.

”Ulazak pod okrilje Aviva Medical Group predstavlja novu fazu u razvoju naše bolnice koju sa svojim timom gradim od 2004. godine. Tako smo osigurali dodatnu stabilnost i dugoročan strateški fokus na jačanje našeg tima kao i kontinuirane investicije u ponudu i kvalitetu”, izjavio je Boris Nemec, osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice dr. Nemec.

Kako je nedavno u razgovoru za Poslovni dnevnik pojasnila Nevenka Kovač, ravnateljica Poliklinike Aviva, PCP u ovoj godini planira još akvizicija vodećih igrača u privatnom zdravstvu. Njihov model je preuzimanje većinskog vlasništva, tako da se vlasnicima nudi ostanak u projektu i sudjelovanje u daljnjem razvoju, s obzirom na to da se radi o poduzetnicima i liječnicima koji su uz svoje projekte vezani i osobno i profesionalno.

MarketingMariner keramika

Grupa Aviva članicama nudi kapital za ulaganje u tehnologiju i ljude, knowhow, certificiranje, standardizaciju protokola, edukaciju.

Plan je razvijati i ojačati brojne djelatnosti (Aviva je trenutno registrirana za 23 djelatnosti), od dijagnostike, kardiologije, radiologije, fizikalne rehabilitacije, urologije, dermatologije nadalje. Usto će se osnovati posebna tvrtka za servisne nezdravstvene djelatnosti, kako bi se taj dio optimizirao.

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top