MarketingMariner keramika
Opatija

Priskić: Nismo i nećemo zaboraviti potrebe naših građana i gospodarstva

Emil Priskić Foto Smiljan Prpić
foto: privatna arhiva

Prenosimo osvrt opatijskog dogradonačelnika dr. Emila Priskića na izjavu predsjednika vijeća Fernanda Kirigina vezano uz potrebe građana Opatije i poduzetnika objavljeno 7. siječnja na našem portalu.

Nismo i nećemo zaboraviti potrebe naših građana i gospodarstva

“Onaj tko ne poznaje elementarnu ekonomiju i zakonitost proračuna komunicira javno putem medija, pokušavajući u osjetljivim  vremenima pridobiti glasače obećavajući svekoliku pomoć. Sve što je nabrojeno u prijedlogu SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Opatije kao potrebna pomoć građanima i gospodarstvu trebalo je putem amandmana predložiti kod donošenja proračuna Grada Opatije za 2021. godinu.
Međutim, niti on, niti itko drugi iz njihove koalicije nije predložio ništa, jer za to nedostaje elementarnog znanja kod kreiranja proračuna. Nabrojiti je lako, ali kada treba za ideje pronaći sredstva onda više nema kreativnosti.
Sadašnja izvršna vlast Grada Opatije na čelu s Gradonačelnikom Ivom Dujmićem, nije zaboravila na obećanja i neće odustati od stečenih prava prema građanima i gospodarstvu. Ovisno o situaciji i trajanju krize spremni smo gospodarske mjere vremenski produžiti i financijski ojačati. Mjere Grada Opatije za pomoć gospodarstvu traju jednim dijelom do kraja svibnja, a sva prava za građane su jasno definirana proračunom, te imaju visoki socijalni standard kao i prošle godine – tu nema odstupanja.
Nadalje, poduzetnicima su temeljem mjera države (Uputa o provedbi mjere nadoknade fiksnih troškova) već pokriveni fiksni troškovi (zakupnina, komunalna naknada, spomenička renta, električne energije…) pa to dodatno govori o neupućenosti kandidata za gradonačelnika.
Na humanost i solidarnost nismo zaboravili, pomogli smo i pomagati ćemo nastradalim od potresa na Baniji, omogućili smo čak 10 stipendija za učenike i studente te pozvali i naše prijateljske gradove da učine isto.
Stoga, ovakve političke parole bez pokrića, nikome nisu od koristi.”, zaključuje dogradonačelnik dr. Priskić.

 

MarketingMariner keramika

Izvor: Facebook stranica Emil Priskić

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top