MarketingMNK Gorovo
Vijesti

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Opatije

20200707_144848(0)
izvor: Grad Opatija

Stožeru civilne zaštite Grada Opatije obraćaju se brojne udruge, klubovi, mjesni odbori i tvrtke s namjerom organiziranja raznih društvenih događaja, koncerata, fešti, sportskih turnira. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i ponovno povećan broj oboljelih od COVID-19 virusa izražavamo mišljenje da se sva događanja na području Grada Opatije mogu organizirati isključivo u skladu sa strogim preporukama Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera CZ. To znači da, ukoliko organizator ne može provesti preventivne mjere za sprječavanje potencijalnog širenja zaraze, Stožer CZ Grada Opatije neće dati preporuku za održavanje takvog događaja.

Pri održavanju bilo kakvih manifestacija potrebno je održavati sigurnosni razmak među publikom od 1,5 metara i dezinficirati ruke. Događaji na kojima će publika sjediti i imati propisani razmak, kontrolirani ulaz i izlaz mogu se održati. Organizator mora biti svjestan da preuzima odgovornost za zdravlje zajednice. Organizator događaja mora se obratiti Stožeru civilne zaštite Grada Opatije na e-mail adresu stozercivilnezastite@opatija.hr sa svim podacima o manifestaciji i izjavom da na vlastitu odgovornost preuzima organizaciju manifestacije te detaljnim opisom na koji način namjerava primijeniti epidemiološke mjere.

Stožer CZ Grada Opatije i epidemiološka struka su uložili iznimne napore u sprječavanju širenja zaraze. Ne zaboravimo da je u Opatiji bilo 11 zaraženih osoba, a trenutno nemamo ni jednu. Živimo u godini kada su otkazane Olimpijske igre, Europsko prvenstvo u nogometu, Oktoberfest i brojne druge svjetski poznate manifestacije. Nemoguće je kontrolirati veliku masu ljudi, jer nikada se ne zna tko je asimptomatski kliconoša. Zbog toga apeliramo na organizatore planiranih događaja da postupaju u skladu s okolnostima. Naša je osnovna zadaća sačuvati zdravlje kako domaćih ljudi, tako i sve brojnijih turista.

PREPORUKE HZJZ ZA ORGANIZACIJU JAVNIH DOGAĐAJA I OKUPLJANJA

PREPORUKE HZJZ ZA ŠPORTSKE MANIFESTACIJE NA OTVORENOM UZ GLEDATELJE

MarketingMNK Gorovo

PREPORUKE HZJZ ZA AMATERSKE KULTURNO-UMJETNIČKE IZVEDBE

TURISTIČKA AMBULANTA OPATIJA

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top