Marketing
Opatija

Priopćenje Roberta Kurelića povodom ostavke

51570531_2466776246727239_3800549180783460352_o
izvor: fiuman.hr

Robert Kurelić iz Akcije mladih povodom davanja ostavke na mjesto predsjednica Gradskog vijeća Grada Opatije odlučio se javnosti obratiti priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Dana 23. travnja podnio sam ostavku na mjesto Predsjednika Gradskog vijeća. Prema međustranačkom sporazumu mjesto predsjednika u druge dvije godine mandata pripada SDPu. Nadalje, iz osobnih i obiteljskih razloga povlačim se iz Gradskog vijeća te će moje mjesto uskoro preuzeti druga osoba s liste Akcije mladih.

Bila mi je iznimna čast obnašati ovu visoku dužnost te sam ponosan na mnoge odluke koje smo donijeli, ponajviše na besplatan vrtić za svako drugo dijete, što sam, uz podršku kolega iz predstavničke većine izborio netom na početku mandata. Nadalje, uveli smo javne tribine u politički diskurs u Opatiji te vjerujem da će se taj skromni doprinos demokratskom dijalogu nastaviti i ubuduće. Uspjeli smo zaštiti imovinu Grada Opatije od rasprodaje i uvesti racionalniji pristup u planiranju proračuna. Amandmanima na UPU Opatija, koji će se uskoro naći na dnevnom redu Gradskog vijeća, dodatno smo zaštitili javni prostor i predvidjeli najviše standarde prostornog planiranja u vidu arhitektonskih urbanističkih natječaja za Trg Slatina.

MarketingMNK Gorovo

Ako je propusta bilo, vjerujem da su oni počinjeni u najboljoj namjeri. Zahvaljujem se svim kolegama vijećnicima, kako mojim koalicijskim partnerima iz predstavničke većine, tako i vijećnicima iz oporbe, na podršci i suradnji, te Gradonačelniku i stručnim službama. Uveli smo kohabitaciju u opatijsku politiku koja je, usprkos povremenim polemikama, ipak iznjedrila brojne pozitivne pomake za sve građane Opatije. Čvrsto sam uvjeren da će Gradsko vijeće i novi predsjednik nastaviti ustrajno i neumorno raditi za građane, zaposlene i posjetitelje bisera Jadrana”, poručio je Kurelić.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top