MarketingModerato
Vijesti

Primorsko-goranska županija osigurala 750.000,00 kn Domu za starije osobe “Kantrida”

pgž župan

Primorsko-goranska županija osigurala je 450.000,00 kn za adaptaciju prostora i uređenje suterena zgrade A u Domu za starije osobe “Kantrida” namijenjenih za potrebe izolacije i njege Covid bolesnika. Prostori su  suvremeno  opremljeni medicinskim električnim krevetima, antidekubitalnim madracima i ostalim ortopedskim pomagalima za njegu i kvalitetnu skrb. Riječ je o dvije dvokrevetne sobe i jednoj jednokrevetnoj. Svaka soba ima svoju modernu kupaonicu, tv prijemnik, klima uređaj, pozivno dojavni sustav.

Uz to, Primorsko-goranska županija izdvojila je sredstva u iznosu od 300.000,00 kn za nabavu 24 medicinska kreveta i antidekubitalna madraca za B zgradu Doma na I katu, kao i novu sušaru u praonici Doma.

„Sve ovo pokazatelj je kako Županija ulaže znatna sredstva u unapređenje smještajnih kapaciteta domova što direktno utječe na kvalitetu života i skrb naših stanara. U trenutnim okolnostima epidemije koronavirusa htjeli smo osigurati i dodatne prostore za njegu Covid bolesnika u Domu Kantrida. U domovima za starije je i dalje povoljna situacija što se tiče Covid 19 te se nadamo kako će tako i ostati, a procijepljeno je preko 90 posto korisnika“ rekao je župan Zlatko Komadina.

MarketingModerato

Također, Županija nastavlja ulagati sredstva u transformaciju Doma za starije osobe „Kantrida“ Rijeka kako bi se nastavio razvijati koncept doma 4. generacije kojeg karakterizira formiranje odvojenih cjelina po modelu kućanskih zajednica. Takav koncept nastoji život u domu približiti obiteljskom okruženju. U ovom mandatnom razdoblju PGŽ je za razvoj kućanskih zajednica u Domu za starije osobe „Kantrida“ Rijeka osigurala ukupno 1.993.088,00 kn.

55555
MarketingZlatko Komadina

Zadnje novosti

To Top