MarketingMariner keramika
Opatija

Primanje za opatijske laureate – glazbenike Ellu i Duleta

20210923_100430-2048×1152

Gradonačelnik Fernando Kirigin priredio je primanje za opatijske glazbenike, laureate ovogodišnjih popularnih glazbenih festivala ČAnsonfesta i MIK-a Emanuelu Lazarić – Ellu i Duška Jeličića – Duleta.

Emanuela je dobitnica prve nagrade žirija na ovogodišnjem kastavskom ČAnsonfestu, gdje je sa sastavom „Terra Magica“ izvela pjesmu „Ča je mare“ , a Duško Jeličić je s još troje izvođača i pjesmom „Da bimo i k letu“ osvojio prvo mjesto na ovogodišnjem MIK-u.

– U vremenu kada je koronakriza pogodila mnoge segmente društva, a posebno kulturu i glazbenu scenu čestitam Vam na ostvarenim uspjesima i simboličnom nagradom želim Vam zahvaliti na promociji Opatije, domaće besede i baštine. Istovremeno, moram reći da iako vam u vrijeme pandemije nije bilo lako od Vas ne čujem niti jednu riječ žalbe, uvijek ste vedri i dobre volje, rekao je gradonačelnik Kirigin.

– Pandemija je možda urodila i nečim dobrim jer sam osobno imala više vremena za svoj umjetnički rad, kazala je Emanuela Lazarić zahvalivši na primanju i poklonu te gradonačelnika darivala uzvratnim darom, svojom umjetničkom slikom.

Naime, Emanuela Lazarić je multitalentirana umjetnica, kantautorica, projektantica interijera, slikarica i fotografkinja. Nastupajući u zemlji i inozemstvu kao bivša članica akustičnog dua The Blondes ostvarila je zapažene rezultate na raznim festivalima sa skladbama na čakavskom dijalektu “Zavavek kuntenta”(1. nagrada ČAnsonfest Kastav 2014., gostovanje na Večerima internacionalne šansone na Šibenskom festivalu, Nagrada za najizvođeniju pjesmu ČAnsonfesta Radio Istre 2015. godine). Trenutno, u suradnji s vrhunskim glazbenicima s našeg područja (Vedran Ružić, Mihalj Ivković,Tonči Grabušić, Damjan Grbac), radi na projektu pod nazivom “Terra Magica”, albumu autorskih kompozicija na čakavskom, s primjesama istarskog etno jazz izričaja te specifičnim autohtonim prizvukom.

MarketingMariner keramika

Duško Jeličić Dule, veteran je domaćeg glazbenog izričaja, otac “Ča vala” i Balinjerade, aktivan član zajednice i svima omiljeni Opatijac. Osvajanje prvog mjesta na ovogodišnjem MIK-u iskreno ga je iznenadilo te je naglasio kako smatra da treba dati više mjesta mladima koji su izuzetno nadareni i autentični. U kratkom razgovoru s novinarima Dule je kazao da je talent za pjevanje naslijedio od svoje majke koja je “jako lepo kantala”, prvi je puta s bendom nastupio na zabavi za Dan Republike 29. studenog 1965. u Vatrogasnom domu u Liču, s opatijskim Royalima, a sve ostalo je povijest…

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top