MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Primanje za izaslanstvo ruskog grada Suzdala

foto: Grad Opatija/ Foto Luigi

Višednevni službeni posjet prvi je korak ka formaliziranju prijateljstva Opatije i Suzdala

Na poziv Grada Opatije peteročlano izaslanstvo ruskog grada Suzdala boravi u višednevnom službenom posjetu Opatiji. Rusko izaslanstvo, na čelu s gradonačelnikom Sergejem Sakharovim, primili su gradonačelnik Ivo Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije Robert Kurelić i predsjednik Odbora za međunarodnu suradnju GV Opatije Vedran Kružić.

Inicijativu za zbližavanjem i mogućim pobratimljenjem dvaju gradova pokrenuo je ruski veleposlanik u RH nj. e. Anvar Azimov prilikom posjeta Opatiji. Opatiju i stari ruski grad Suzdal povezuje to što im je gospodarstvo potpuno okrenuto turizmu, a imaju i gotovo jednak broj stanovnika. Zanimljivo je da će Suzdal za pet godina proslaviti tisuću godina postojanja. Riječ je o starom povijesnom gradu koji je sačuvao autentičnu rusku srednjovjekovnu arhitekturu kojom dominiraju sakralni objekti. Suzdal ima 4 spomenika pod zaštitom UNESCO-a, 37 crkava, 18 tvrđava i 307 raznih povijesnih spomenika.

Gradonačelnik Dujmić je gostima iz Rusije predstavio Opatiju kao mjesto u kojem je hrvatski turizam rođen, a koje je danas ekskluzivna turistička destinacija i grad ugodnog življenja. Ruski gosti su vrlo cijenjeni na našoj destinaciji, nažalost posljednjih godina broj njihovih dolazaka je smanjen zbog viznog režima, a isto tako mnogi su ruski građani kupili nekretnine na Opatijskoj rivijeri te se tu osjećaju kao kod kuće, istaknuo je Dujmić.

Gradsko vijeće Grada Opatije uvijek je otvoreno za razvoj međunarodne suradnje s prijateljskim zemljama, a posebno vidim mogućnost suradnje i na akademskoj razini, naglasio je predsjednik opatijskog GV-a Robert Kurelić. S obzirom na to da su oba grada turistički centri predložena je i razmjena studenata koji studiraju turistički i hotelski menadžment.

Predsjednik Odbora GV-a Grada Opatije za međunarodnu suradnju Vedran Kružić, ujedno i direktor Regionalne razvojne agencije PGŽ-a naglasio je i mogućnost gospodarske suradnje širih regija: PGŽ-a i Vladimirske oblasti u brojnim projektima te je ruske goste pozvao da budu gosti Rijeke i Opatije i iduće godine, 2020. kada Rijeka ponese krunu Europske prijestolnice kulture.

Marketing

Gradonačelnik Sergej Sakharov je zahvalio domaćinima na toplom prijemu u Opatiji te ih pozvao da posjete Suzdal, grad muzej na otvorenom koji ima 10 tisuća stanovnika, a godišnje ga posjeti milijun i pol turista. Iako je riječ o dva arhitektonski i povijesno potpuno različita grada nimalo ne sumnjam u budućnost naše suradnje, zaključio je Sakharov.

U pratnji gradonačelnika Sakharova bili su i predstavnik suzdalskog Gradskog vijeća Maksim Bolshakov te predstavnice Partnerskog odbora za međunarodne odnose grada Suzdala Elena Trofimova, Irina Astafyeva i Nellya Kozhukhova. Na prijemu u Gradu Opatiji bio je i tajnik za gospodarstvo pri Veleposlanstvu Rusije u RH Vladimir Ivanov.

Gradonačelnici Sergej Sukharov i Ivo Dujmić sudjelovat će u 36. Balinjeradi na kojoj će se u prigodnim kostimima zajedno spustiti trasom na jednom o “karića“, ove nedjelje u 12,00 sati.

Izvor: www.opatija.hr

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top