MarketingMariner keramika
Opatija

Prijem gradonačelnika za uzvanike Eurochild konferencije

Eurochild prijem
Foto: opatija.hr

Gradonačelnik Ivo Dujmić predstavio je Opatiju i turističke dosege destinacije

U povodu održavanja europske konferencije „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“ u Opatiji u organizaciji mrežne organizacije Eurochild gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić organizirao je, nakon otvaranja konferencije, prijem za uzvanike u Centru Gervais.

Na prijemu su bili prisutni veleposlanici Kraljevine Danske, Francuske Republike i Kraljevine Nizozemske, nizozemska princeza Laurentien, predsjednica Eurochilda, generalna tajnica Eurochilda, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dječja pravobraniteljica, predstojnica ureda UNICEF Hrvatska, glavni tajnik francuske nevladine organizacije “Secours populaire français”, predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije, predstavnici dječjih delegacija ambasada te predstavnici raznih udruga za djecu i predstavnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije.

Gradonačelnik je predstavio Opatiju i turističke dosege destinacije, ali i nove mogućnosti razvoja Opatijske rivijere, a gosti su pohvalili organizaciju Eurochild konferencije, kao i mnogobrojne projekte i akcije koje Opatija – grad prijatelj djece provodi za bolji život svojih najmlađih građana.

Članovi Eurochild-a posjetili Grad Opatiju

Održana prezentacija o ljepotama Opatije, radu Dječjeg gradskog vijeća i Savjeta mladih

MarketingMariner keramika

Drugoga dana održavanja Eurochild konferencije suodionici konferencije prijepodne su proveli u studijskim posjetama. Grupa članova Eurochild-a posjetila je Grad Opatiju gdje je za njih u Gradskoj vijećnici održana prezentacija o najvažnijim zanimljivostima našeg grada te o radu Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije i Savjeta mladih kao primjera participacije najmlađih u procesu donošenja odluka. Za posjetitelje je održana i kratka simulacija sjednice Dječjeg gradskog vijeća, nakon čega su gosti pitali ono što ih zanima te obišli zgradu gradske uprave.

Zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić pozdravio je goste i ukratko predstavio kako funkcionira lokalna samouprava u Hrvatskoj te koje su ovlasti gradonačelnika. Naglasio je da su opatijska iskustva s radom Dječjeg gradskog vijeća vrlo pozitivna te kako je iznimno važno da djeca od najmanjih nogu uče na koje načine mogu sudjelovati u životu zajednice.

Studijski su posjeti za sudionike Eurochild konferencije održani i u Društvu „Naša djeca“ Opatija, Općini Lovran, Centru za istraživanje djetinjstva Učiteljskog fakulteta u Rijeci, Dječjem domu Ivana Brlić Mažuranić Lovran, Područnoj školi Veprinac OŠ R. K. Jeretov Opatija, Područnoj školi M. Draga OŠ V. C. Emina Lovran, Udruzi Tera  i Udruzi za mišićnu distrofiju PGŽ, Rijeka prenosimo sa www.opatija.hr.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top