MarketingMuzej turizma
Ćakule

Priča o Costabelli

Costabella Foto: Smiljan Prpić

Priča iz života siromašnog mladog turista iz Češke

Priča o Costabelli počela je davno prije 27. travnja 2017. kada su se ovdje okupili i obilježili svečanost polaganja kamena temeljca odnosno poklepani – kako se to kaže na češkom. Kompleks Costabella nije samo zgrada, to je cijela jedna duga priča, priča čovjeka koji se na ovoj lokaciji pojavio prije 38 godina s ruksakom na leđima, bez novca za smještaj, te je odlučio prespavati pod vedrim nebom ispred ribarskog spremišta lokalnih ribara gdje ga je pronašao Borjan Brnčić i ponudio mu smještaj u njegovom spremištu.

Jaroslav Trešnak – Costabella Hilton Foto S. Prpić

Na mladog Jaroslava Trešnaka ova prijateljska gesta ostavila je silan dojam, te si je prilikom odlaska obećao da će se jednog dana vratiti i sagraditi uz more predivan hotelski kompleks. I evo nas danas ovdje ispred ispunjenog njegovog sna. Tada prije 38 godina rodilo se veliko i jako prijateljstvo između Jaroslava i Borjana, prijateljstvo koje je usprkos udaljenosti preživjelo sve oluje i nedaće života. Upravo njih dvojica prije 11 godina krenuli su u jednu od najvećih investicija koju Rijeka pamti, kad je Jaroslav od Grada Rijeke kupio zemljište Costabella.

“Moram iskoristiti ovu priliku i zahvaliti svojoj obitelji na ogromnoj podršci. Prije svega, želim zahvaliti svojoj voljenoj supruzi na toleranciji i strpljenju, ljubavi i trudu.

MarketingModerato

Hrabro je podnosila moja teška raspoloženja i zahvalan sam joj na beskrajnoj podršci. Neprestano izražavam zahvalnost Bogu što je uslišao moje molbe i poslao mi upravo nju kao bolju polovicu. Također zahvaljujem svojoj djeci jer su morali biti vrlo skromni i vrijedno raditi tijekom gradnje ovog objekta, koji predstavlja našu obiteljsku investiciju. Doživjeli smo teške trenutke umora i prekomjernog rada ali došli smo do kraja zajedničkim snagama.

Moram zahvaliti Borjanu Brnčiću na 38 godina snažnog prijateljstva jer bez njega ne bi bilo ovog hotela. Upoznali smo se tu na Preluku prije 38 godina, a naše prijateljstvo i povjerenje samo su rasli od tog dana. Ne znam kako da izrazim zahvalnost Borjanu što je ovdje i što je uvijek bio uz mene.” – kazao je Jaroslav Trešnak.

Foto: Smiljan Prpić

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top