Marketing
Opatija

Prezentacija Interpretacijskog centra Andrija Mohorovičić

mohorovičić
Foto: opatija.hr

Prezentacija u Ministarstvu turizma

Ovo je druga faza uređenja Interpretacijskog centra Andrija Mohorovičić u Voloskom koji je Grad Opatija prijavio na Javni poziv Ministarstva turizma za Program razvoja turističke infrastrukture u 2019.

Projekt je danas 28. kolovoza 2019. u Ministarstvu turizma prezentirao zamjenik gradonačelnika Emil Priskić. Pred Povjerenstvom za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava predstavio je drugu fazu koju je povjerenstvo ocijenilo izvrsnima i vrlo zanimljivima kao i sam projekt te bi konačna odluka i potom potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekta trebali uslijediti početkom listopada ove godine.

Kao što smo pisali, prva faza uređenja Interpretacijskog centra Andrija Mohorovičić u Domu Liburnija u Voloskom bliži se kraju. Trenutno se postavljaju izlošci te se otvorenje centra očekuje vrlo skoro, u rujnu 2019. Dio građevinskih radova i cijeli postav prve faze uređenja centra financiran je iz projekta RIVIERA4SEASON2 iz programa prekogranične suradnje INTERREG Slovenija-Hrvatska.

MarketingMNK Gorovo

Andrija Mohorovičić hrvatski je znanstvenik čija su znanstvena istraživanja i radovi na području meteorologije i sezimologije od svjetske važnosti. Mohorovičićevim imenom nazvan je diskontinuitet između Zemljine kore i plašta – najveća prirodna tvorevina na Zemlji – MOHO sloj. Godine 1970. njemu u čast nazvan je i krater polumjera 77 km na tamnoj strani Mjeseca, a 1996. asteroid br. 8422. U najnovije vrijeme njegovim se imenom naziva i diskontinuitet između kore i plašta na Marsu.

Geofizički zavod Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu također nosi njegovo ime, kao i gimnazija u Rijeci, osnovna škola u Matuljima te ulice u nekoliko hrvatskih gradova.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top