Marketing
Opatija

Preventivni zdravstveni pregledi za Opatijce starije od 40

doktor

Za građane Opatije, starije od 40 godina, ultrazvučni pregledi dojke, abdomena ili prostate za svega 30 kuna

Redovitom provedbom preventivnih pregleda moguće je poboljšati kvalitetu života i unaprijediti zdravlje. Preventivni zdravstveni pregledi se u Opatiji organiziraju od 2015. godine pa se tako i ove godine nude pregledi radi ranog utvrđivanja bolesti.

Grad Opatija nastavlja suradnji s Poliklinikom Dental kroz projekt preventivnih zdravstvenih pregleda za građane Opatije starije od 40 godina. Za potrebe ovog projekta iz Proračuna je osigurano 50 tisuća kuna što je po procjenama dovoljno za 500 građana. Građani će pokriti trošak od 30 kuna, Grad Opatija 100 kn po pregledu a ostatak je na teret Poliklinike Dental. Pozivaju se građani da se odazovu ovoj akciji u kojoj mogu izabrati jedan ultrazvučni pregled: abdomena, dojke ili prostate.

Foto: www.opatija.hr

Počevši od 18.ožujka ispunite obrazac zahtjeva koji će biti dostupan u pisarnici Grada ili na mrežnim stranicama Grada Opatije, te ga predajte u pisarnicu ili pošaljite mailom, a stručne službe će u najkraćem mogućem roku zahtjev obraditi te ga vratiti poštom na adresu ili skenirano mailom.

Marketing

Ravnatelj Poliklinike Dental Paolo Petretić istaknuo je da je tijekom prošle godine preglede obavilo 425 Opatijki i Opatijaca te da je zbog određenih sumnji njih gotovo 12 posto upućeno na daljnje specijalističke preglede.

Osim ovog projekta koji se provodi od 2015. opatijskim Gradskim proračunom osiguravaju se značajna sredstva za ostale projekte u zdravstvu kao što su uvođenje preventivnih cijepljenja protiv varičele, rota virusa i pneumokoka za djecu. Pneumokok je od ove godine na listi obveznih cijepljenja za svu djecu u RH, ali kako se radi o cjepivu kojim se djeca cijepe s nekoliko doza, potrebno je završiti ciklus za svu djecu rođenu prije 2019. godine. Opatijskim Proračunom sufinancira se besplatna prehrana dojenčadi po preporuci liječnika pedijatra. Sufinancira se i Pedijatrijska ambulanta u Lovranu za opatijsku djecu. Možete koristiti usluge korektivne gimnastike osigurane za učenike osnovne škole. Turistička ambulanta zahvaljujući sredstvima iz Proračuna radi tijekom cijele godine. Na ovom području djeluje i  mobilni palijativni tim.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top