Marketing
Sport

Preminuo najveći hrvatski nogometni menadžer Predrag Naletilić

a69b08187e0c9e526c45b6a254958501_L
foto: sportcom.hr

Kako doznaju Sportske novosti jučer je na Mirogoju u krugu obitelji sahranjen Predrag Naletilić. Najveći hrvatski nogometni menadžer i veliki dobrotvor preminuo je nakon kraće i teške bolesti u 89. godini života.

U devedesetim godinama sudjelovao je u stvaranju svjetskog Milana. Njegovim posredništvom za ponos Lombardije potpisali su  Zvonimir Boban i Dejan Savićević, kao i Christian Dugarry. Koliki je ugled kod tadašnjeg predsjednika i vlasnika Milana, medijskog mogula Silvia Berlusconija imao, dovoljno govori i činjenica da je imao vlastiti ured u Via Turati 3, povijesnom sjedištu kluba. Uz Adriana Gallianija i Arieda Braidu bio je najbliži suradnik i bliski prijatelj Silvia Berlusconija koji su zajedno činili tu četverolistnu sretnu djetelinu pod kojom su Rossoneri dosegli svjetsku slavu.

Naletilić je rođen 1934. u Širokom Brijegu, igrao je nogomet u zagrebačkoj Lokomotivi na poziciji desnog beka od 1954. do 1956., da bi potom cijelo desetljeće proveo u Dinamu kao maser prve momčadi. Među prvima na ovim prostorima postao je nogometni menadžer te vrlo cijenjen u svome poslu kao biznismen i humanitarac. Njegovim stopama krenuo je sin Marko koji je danas cijenjeni menadžer, ponajprije u Italiji i Španjolskoj, no i u čitavom svijetu.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

 

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top