MarketingMariner keramika
Vijesti

Preminula je Anita Baričević Kalina

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, hrmt, Hrvatski muzej turizma O

Preminula je poznata šilica i udovica pokojnog slikara Ive Kaline – Anita Baričević Kalina. U svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri šivala je za mnoge poznate osobe, među kojima se ističu Radojka Šverko i Marta Robić, supruga pjevača Ive Robića.

Svojevremeno je Radojka Šverko bila na turneji u Brazilu, naravno u kreacijama Anite Baričević, a Radojkin outfit bio je proglašen  najelegantnijim. To je Anitu Baričević dovelo do Novog lista u kojem je imala rubriku o modi. Trudila se biti aktualna i pratiti svjetske trendove.

U Opatiji je  izlazila iz autobusa, spotaknula se i pala, u pomoć su joj priskočila dva muškarca od kojih je jedan bio poznati slikar Ivo Kalina, njen budući suprug. Iako, kako i sama kaže nije uvijek bilo lako živjeti uz Ivin nemiran duh, pamtila je lijepe dane. Ivo kalina  preminuo je prije 26 godina, a Anita je uložila veliki trud kako bi očuvala uspomenu na supruga. Organizirala je sijaset izložbi, a pod njezinim patronatom izdane su i mnoge monografije o Kalini, posljednja prije nekoliko godina. Radi se o iznimno luksuznom izdanju čiji su autori najveći autoriteti s područja povijesti umjetnosti u Hrvatskoj.

Na kraju, moram podijeliti i vlastita iskustva s Anitom. Prije nekoliko godina šivala mi je odijelo za maturalnu večer, dolazio sam kod nje na probu odijela nekoliko večeri za redom i slušao njezine priče, divio se njenom životnom iskustvu i entuzijazmu. Gost se kod nje uvijek osjećao sjajno. Podijelit ću još dva detalja: kod nje sam jeo najbolje čokoladne praline, a i upoznala me svojevremeno s Radojkom Šverko što mi je bio poseban doživljaj.

Obitelji Anite Baričević Kaline izražavamo iskrenu sućut.

MarketingMariner keramika

 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top