MarketingMariner keramika
Vijesti

Predstavljena nova metoda liječenja u KBC-u Rijeka

Riječka bolnica 024infektolog

Klinika za neurokirurgiju KBC Rijeka organizirala je Tečaj laserske perkutane dekompresije intervertebralnog slabinskog diska (PLDD) 

U okviru tečaja u ponedjeljak, 28. lipnja metodu je u KBC-u Rijeka teorijski predstavio i praktično prikazao na bolesnicima prof. dr. sc. Ivan Radoš iz Osijeka, koji se ovom metodom bavi više godina i najiskusniji je u tim procedurama u Hrvatskoj. Procedurama su nazočili radi edukacije i liječnici iz KB Dubrava, te zainteresirani kolege sa suradnih klinika (Klinika za kirurgiju, Zavod za fizikalnu medicinu, Klinika za anesteziologiju, Klinika za neurologiju, Klinika za ortopediju Lovran). 

Riječ je o novoj metodi u okviru razvoja minimalno invazivnih metoda liječenja spinalne patologije – laserskoj discektomiji (PLDD). Radi se o perkutanom pristupu navođenom RTG-om i laserskoj redukciji diskalnog degeneriranog tkiva – dakle redukciji intradiskalnog tlaka (slično metodama kemijske ili radiofrekventne redukcije intradiskalnog tlaka) – metodi koja bi mogla znatno modernizirati terapijske pristupe kod bolesnika.

MarketingMariner keramika

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top