MarketingMNK Gorovo
Kultura

Predstavljena knjiga „Estetska medicina – odabrane teme“

_MG_5234

Prigodnim programom u petak 24. siječnja 2020. godine u hotelu Milenij predstavljena je knjiga ‘Estetska medicina – odabrane teme’ autorice dr. Elme Bunar koja već nekoliko godina u svojoj ordinaciji u samom centru Opatije svoje bogato iskustvo u estetskoj medicini prenosi na brojne zadovoljne klijente. Radi se o prvoj i jedinoj knjizi ove tematike na hrvatskom jeziku, a objavljena je u izdanju Medicinske naklade iz Zagreba.

Estetska medicina se kao grana medicine pojavljuje prvu put u Parizu 1973. te kao takva čini novi koncept medicinske discipline. Predstavljanju su, uz brojne uzvanike, nazočili i recezenti, prof. dr. Jasna Lesić (Zagreb) i doc. dr. Aleksandra Pirjavec-Mahic (Rijeka), koji su istaknuli da se radi o iznimno profesionalno pripremljenoj knjizi koja je prilagođena za primjenu kako u praksi profesionalaca, tako i studenata medicine. Značaj ove publikacije je u stručnom pogledu vrlo velik jer proizilazi iz iskustva autorice, dr. Elme Bunar, koja je svoju edukaciju i usavršavanje obavila na više europskih i svjetskih institucija.

Estetska medicina je nova grana medicine koja je u posljednja dva desetljeća doživjela veliki uspon, a njeno osnovno obilježje je prevencija koja pomaže u usporavanju starenja i postupci podmlađivanja, a ne maskiranja nedostataka koji nastaju starenjem. Izazov estetske medicine je da u sebe ugradi antiaging i funkcionalnu medicinu, da poboljša funkciju pojedinih organa i tkiva i prevenira bolest u pravom smislu te riječi. Cilj estetske medicine nije samo u sprečavanju bolesti, nego usporiti i poboljšati psihofizičko blagostanje koliko god je to moguće. Da bi se pravilno provela terapija i dobili dobri rezultati stručnjak estetske medicine treba imati znanje iz fiziologije, procesa starenja, funkcioniranje sustava psihoneuroimunoendokrinologije (PNEI), genetike, genomike, farmakologije, fitoterapije, znanosti o prehrani, dermatologije, anatomije, kemije, fizike, bio-kemije, uz tehnike aplikacija i odgovarajućih metodologija i tehnologija koja se primjenjuju u estetskoj medicini.

Ovaj radostan i sunčan dan u tmurnom siječnju svojim zavodljivim sopranom uljepšala je Antonella Malis, a druženje je završilo uz zvuke strastvenog tanga i plesnu točku Ondine Delamaris i Samuelle Fragiacomo.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top