MarketingMariner keramika
Kastav

Predstavljena Izložbena sezona – Kastav 2022.

Kastafsko kulturno leto

Današnjom press konferencijom ispred Kuće Belice (Vikotova bačvarija) u Kastvu predstavljena je Izložbena sezona – Kastav 2022. u sklopu 31. Kastafskog kulturnog leta.

Kada se promišlja budućnost Kastafskega kulturnega leta, prije svega treba osvijestiti značaj ove iznimne manifestacije, budući da je u proteklih trideset godina ona obilježila kulturni život, ne samo našeg užeg i šireg zavičaja, nego i onaj na nacionalnoj razini. Nerijetko su pri tom prekoračene i granice Hrvatske pa je već u ranom razdoblju svoga postojanja priskrbljen epitet međunarodnog ljetnog festivala kulture. Kastav je to uostalom zasigurno i zaslužio zahvaljujući svojoj važnoj ulozi koju je, kroz svoju bližu i dalju povijest, igrao na području kulture, umjetnosti i svekolikog društvenog života ovog dijela naše zemlje. Stoga osmišljavanje sveobuhvatne kulturne ponude treba shvatiti kao logičan kontinuitet, iliti ga nastavak koji će našem Gradu podcrtati njegov imanentni životni stil, a on čvrsto uvažavajući tradiciju i tradicionalno, snažno vapi za suvremenim pristupom i kreativnošću, Saša Matovina, Predsjednik udruge KKL.

Damjan Grbac – Saša Matovina – Igor Brešan

Ovogodišnja izložbena sezona pripremljena je u suradnji s dugogodišnjim istaknutim hrvatskim karikaturistom, galeristom, inače dugogodišnjim urednikom rubrike Kultura Slobodne Dalmacije, od prošle godine i počasnim građaninom Grada Kastva, Igorom Brešanom i njegovom galerijom Brešan iz Splita. S njim je u proteklih nekoliko godina ostvarena izuzetno uspješna suradnja okrunjena kvalitetnim izložbenim programom u okviru ČAnsonfesta, koja će se nastaviti i ove godine. Uz likovnu izložbu nastalu iz želje programskog obogaćivanja sadržaja manifestacije ČAnsonfest, koja se tijekom minulih sedam godina isprofilirala kao takozvana problemska izložba, svoje mjesto će tijekom godine pronaći i dvije pozivne izložbe, koje će se najbolje vezati uz dane važne za Grad Kastav (Dan Grada, Bela nedeja) te četiri samostalne izložbe.

Damjan Grbac – Saša Matovina – Igor Brešan
Primjereno, ali i održivo je godišnje upriličiti četiri izložbe nacionalnih i međunarodnih autora te dva autora užeg i šireg zavičaja. Uz poštivanje baštine, treba biti pažljiv i prema recentnoj umjetnosti. Upravo takva je izložba Fulvija Juričića, akademskog slikara iz Pule s kojom započinjemo ovogodišnju Izložbenu sezonu – Kastav 2022. Galerija Trojica, u kastavskoj crkvici Sv. Trojice bila je prije petnaestak godina intrigantno mjesto suvremenih strujanja u hrvatskoj likovnosti. Učinit ćemo korak natrag, da bismo napravili dva naprijed. Takvim promišljanjima došli smo do koncepta ovogodišnje galerijske djelatnosti u Kastvu. Uz likovnu izložbu nastalu iz želje programskog obogaćivanja sadržaja manifestacije ČAnsonfesta, koja se tijekom minulih sedam godina isprofilirala kao takozvana problemska izložba, svoje mjesto će tijekom godine pronaći i četiri pozivne izložbe od kojih su dvije vezane uz važne dane za Grad Kastav (Dan Grada, Bela nedeja), dok je jedna međunarodna, Igor Brešan

Program: Izložbena sezona – Kastav 2022.:

MarketingMariner keramika

FULVIO JURIČIĆ (Pula)
21.04.2022. – 29.04.2022.
ŽELJAN PAVIĆ (Kastav)
02.06.2022. – 10.06.2022.
MEĐUNARODNA IZLOŽBA SALON TRANSARTA
30.06.2022. – 07.07.2022.
IVAN KARLAVARIS, MEĐUNARODNA IZLOŽBA KVARNER
09.07.2022. – 17.07.2022.
BRODOVI SU ISTI KA I JUDI, 18 umjetnika iz Hrvatske
24.08.2022. – 31.08.2022.
ABEL BRČIĆ (Korčula)
29.09.2022. – 07.10.2022.
ZVJEZDANA PROHASKA (Rijeka), PRIMORSKI AKAVREL
13.10.2022. – 21.10.2022.

U sklopu press konferencije najavljena je i tradicionalna manifestacija Ocjenjivački susret vinara Kastavštine koja će se po sedamnaesti put, u organizaciji Udruge Belica, održati u nedjelju, 24. travnja u Kastvu.

 

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top