MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Predstavljen EU projekt: Dostojanstvena starost u vlastitom domu-socijalne usluge Urbane aglomeracije Rijeka

188020814_197474678891572_1859362572153223492_n

Naziv projekta: „Dostojanstvena starost u vlastitom domu-socijalne usluge Urbane aglomeracije Rijeka“

Europski socijalni fond

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

„Unapređenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih Urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka; Slavonski brod, Split, Zadar i Zagreb“

Ukupan iznos projekta: 1.987.142,26 kuna

Iznos EU potpore: 100%

Više o projektu i aktivnostima projekta:

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija je kao Korisnik projekta potpisalo 05. svibnja 2021. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Dostojanstvena starost u vlastitom domu-socijalne usluge Urbane aglomeracije Rijeka“ s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava koje je Upravljačko tijelo i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije koje je Posredničko tijelo razine 2.

Projekt se financira u potpunosti sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014.-2020. godine u sklopu programa „Unapređenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih Urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“. Razdoblje provedbe projekta je svibanj 2021. – svibanj 2023. godine.

Riječ je o projektu koji traje 24 mjeseci u ukupnoj vrijednosti 1.987.142,26 kuna nepovratnih sredstava.

Partner na projektu je Općina Viškovo.

Projekt je podijeljen u tri dijela odnosno Elementa projekta.

Prvi element projekta su „ Aktivnosti poticanja prijelaza s institucionalnih socijalnih usluga na usluge zajednice kroz planiranje i razvoj izvaninstitucionalnih usluga“ čiji cilj je povećanje svijesti javnosti o prednostima decentralizacije kroz oblike socijalnih usluga i podršku.

Drugi element projekta zove se „Promidžba i vidljivost“ i traje tijekom cijelog projekta odnosno 24 mjeseci što uključuje objave o projektu i projektnim aktivnostima na službenim internet stranicama GDCK Opatije objavljeno. Održavanje konferencija o projektu, medijska promocija projekta, promocija kroz plakate, letke, majice, roll up i sitan promidžbeni materijal čime će svi dionici projekta  biti upoznati s projektom i projektnim aktivnostima.

MarketingMuzej turizma

Treći element projekta zove se „Upravljanje projektom i administracija“ i traje svih 24 mjeseci koliko traje projekt. Projektni tim se sastoji od voditelja projekta, koordinatorice gerontodomaćica i voditelja posudionice.

Cilj projekta je širenje i unapređenje visokokvalitetnih socijalnih usluga za 65+ i osobe s invaliditetom na području Urbane aglomeracije Rijeka (UAR), dok su specifični ciljevi: unapređenje postojećih socijalnih usluga na području UAR (pomoć u kući i posudba medicinske opreme i pomagala) i povećanje svijesti javnosti o prednostima deinstitucionalizacije kroz oblik socijalnih usluga i podršku.

Pokazatelji odnosno rezultati projekta jesu broj osoba koje su primile pomoć kroz socijalne usluge u zajednici, a pružene kroz projekt.

Za uspješnu provedbu projekta spram korisnika, GDCK Opatija sklopit će Ugovor o radu na određeno vrijeme (odnosno na 20 mjeseca) s 5 gerontodomaćica  na području Urbane aglomeracije Rijeka za ukupno 50 korisnika.

Zaposlene gerontodomaćice pružit će skrb u vidu uređivanja kućnog prostora, nabavke namirnica, pomoći u higijenskim potrebama sve u svrhu dostojanstvenog života osoba treće životne dobi. Kroz osiguravanje gotovih obroka i pomoć u obavljanju nekih za život važnih zadaća kao i pratnju u obavljanju aktivnosti izvan vlastitog doma, ne samo da će im se olakšati život već će se socijalizirati kroz razgovor s gerontodomaćicama i uključivati u zajednicu. Ovim projektom će se unaprijediti i postojeći program „Posudionica medicinske opreme i pomagala“ nabavom 50 novih, modernih pomagala (medicinski kreveti, anatomski madraci, toaletna kolica, invalidska kolica i hodalice).

 

 

Program dodatno promiče socijalnu uključenost i suzbijanje siromaštva, olakšava život osobama u teškoj životnoj situaciji i pridonosi njihovoj socijalnoj integraciji.

 

Za više informacija možete nas kontaktirati na broj telefona: 051 712 577 ili putem e-maila na: [email protected]

 

Službena internet stranica GDCK Opatije: http://hck-opatija.hr/

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top